Ekrem İmamoğlu kaç yaşındadır, asıl mesleği nedir, aslen nerelidir?

Beylikdüzü'nde yaşanan birçok skandala adı karışan HDP destekli Millet İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu daha önce de AK Parti'ye karşı İBB Başkan Adayı olarak gösterilmişti. Ancak İBB Meclisi İmamoğlu'nun yerine Mevlüt Uysal'ı seçmişti. Peki Ekrem İmamoğlu kaç yaşındadır, aslen nerelidir, asıl mesleği nedir?

Google Haberlere Abone ol
Ekrem İmamoğlu kaç yaşındadır, asıl mesleği nedir, aslen nerelidir?

CHP'nin 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayıl olarak gösterdiği Eski Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Karadenizli'dir. İmamoğlu, 2009'da CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı seçilmiş, 2014 yılında ise aynı ilçeden CHP'nin belediye başkan adayı olmuş ve seçimi kazanmıştı. İmamoğlu kazanır kazanmaz adı birçok skandala karışmıştı. Bunlardan bazıları, muhalefetteyken AK Partili belediye başkanını satma girişimiyle suçladığı arazileri parsel parsel satması oldu. İmamoğlu, Beylikdüzü'nün en değerli arazilerine parsel parsel kapalı teklif usülü ihale yöntemiyle satmıştı. Peki Ekrem İmamoğlu kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşındadır, asıl mesleği nedir?

Ekrem İmamoğlu aslen Trabzonlu'dur.

49 yaşındadır.

Asıl mesleği ise müteahhitliktir.

Asıl mesleği inşaat işleri ve müteahhitliktir.

Ekrem İmamoğlu 1970’te Trabzon’da doğdu. Liseye kadar Trabzon'da okuyan İmamoğlu, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nü kazandı ve bu bölümden mezun oldu.  İmamoğlu, İstanbul Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları ve Yönetimi bilim dalında Yüksek Lisans eğitimi aldı. Okul yıllarında amatör olarak futbol oynadı. 1992`de inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketinde iş hayatına başladı. Bu şirkette Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulübü’nde yöneticilik yaptı. 2009’da CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı oldu. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildi. 2019 yerel seçimleri öncesi adı CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için geçmeye başladı. Evli ve 3 çocuk babası olan İmamoğlu, 1991’den bu yana Beylikdüzü’nde yaşıyor.

CHP'ye 2008 yılında üye olan İmamoğlu, 2009 Yerel Seçimleri'nde Beylikdüzü belediye başkanlığı için aday adayı oldu. CHP MYK'nın 16 Eylül 2009'da İlçe Başkanlığı'na atanan İmamoğlu, aynı yıl CHP'nin Beylikdüzü 1. İlçe Kongresi'nde seçilen ilk İlçe Başkanı oldu. 2014 Yerel Seçimleri'nde CHP'nin Beylikdüzü Belediye Başkanı adayı olarak seçime katılan Ekrem İmamoğlu, oyların yüzde 50,83'ünü alarak Beylikdüzü Belediye Başkanı oldu. CHP, 2009 Yerel Seçimleri'nde ilçede yüzde 44,59 oy almıştı. CHP, geçtiğimiz yıl istifa eden eski İBB Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yerine aday olarak Ekrem İmamoğlu'nu göstermişti. İl Meclisi'nde yapılan oylamada AK Parti'nin adayı, eski Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, oyların çoğunluğunu alarak belediye başkanlığı koltuğuna oturmuştu. CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayının, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğu açıklandı. Evli ve 3 çocuk babası olan Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Atatürkçü Düşünce Derneği, Beylikdüzü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Kızılay ve Gürpınarspor Kulübü olmak üzere birçok sivil toplum örgütüne üyedir.

Yorumlar