Ebubekir Sifil kimdir, aslen nerelidir?

Ebubekir Sifil kimdir, aslen nerelidir, sorularının yanıtı merak edilerek araştırılmaya devam ediyor. Peki, Ebubekir Sifil kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşındadır?

Google Haberlere Abone ol
Ebubekir Sifil kimdir, aslen nerelidir?

Ebubekir Sifil kimdir, sorusunun yanıtı Ebubekir Sifil ile ilgili konuları merak eden vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Peki, Ebubekir Sifil kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşındadır?

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 25 Aralık 1960 tarihinde dünyaya gelmiş olan Ebubekir Sifil, ilk ve ortaöğrenimini Sarıkamış'ta Lise eğitimini ise Kars merkezde aldı. Sifil, Erzurum Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Enstitüsü, yani şimdiki adıyla Eğitim Fakültesini kazandı.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi'nden 1980 yılında ayrılan Sifil, daha sonra  Ankara Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu’na yani İletişim Fakültesi'ne kayıt yaptırdı.

Lisans eğitimini basın alanında alan Sifil, 1985 yılında Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü’nü başarıyla bitirerek mezun oldu.

Ebubekir Sifil kimdir

Bir süre serbest meslek hayatını sürdüren Sifil daha sonra özel bir şikette işe girdi. Arapça mütercimlik yapan Sifil, Aralık 1986 yılında gittiği vatani görevini Nisan 1987 tarihinde bitirdi.

Askerlik görevini yerine getirip geri dönen Sifil, dönüşü sonrası yine serbest çalıştıktan sonra 1989 yılında Türkiye Diyanet Vakfı’nda yayın editörlüğü görevine başladı. Ve bu görevini 1993 yılı sonuna kadar sürdürdü.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Aratırma görevlisi olarak bir süren çalışan Sifil bu görevinden 1996 yılında istifa etti.

Daha sonra Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışan Sifil, Konya Selçuk Üniversitesi'nde Hadis Bilim Dalı’nda yüksek lisansını yaparak 1996 yılında mezun oldu. Sifil doktorasını da yine aynı üniversitede yaparak 2006 yılında doktorasını bitirdi.

Yalova Üniversitesi İslamî İlimler Fakültesi’nde göreve başlayan Sifil, 2017 yılından bu yana Doçentlik olarak burada çalışmalarını sürdürmektedir.

Evli ve 3 çocuk babası olan Sifil, 1999-2000 arası Yeni Mesaj gazetesinde, 2000-2013 yılları arasında Millî Gazete‘de günlük yazılar yazdı. Sifil, iyi derece Arapça ve İngilizce bilmektedir.

Ebubekir Sifil kimdir

Yorumlar