Donald Trump kimdir? Bilinmeyen yönleriyle Trump

Türkiye ile ABD ilişkileri Donald Trump'ın seçilmesiyle kopma noktasına geldi. ABD'nin 45. Başkanı Trump, attığı adımlar nedeniyle ülkesinde de ağır eleştiriler almaya başladı. Alışa geldik devlet terbiyesinden uzak olan Trump, giyimi, konuşması, attığı tweetlerle dünyadaki mevkidaşlarından ayrılıyor. Peki, Donald Trump kimdir? Trum nerede doğdu? Kaç kez evlendi? Kaç çocuğu var? İşte bilinmeyen yönleriyle Donald Trump'ın hayatı;

Google Haberlere Abone ol
Donald Trump kimdir? Bilinmeyen yönleriyle Trump

Türkiye ile ABD ilişkileri Donald Trump'ın seçilmesiyle kopma noktasına geldi. ABD'nin 45. Başkanı Trump, attığı adımlar nedeniyle ülkesinde de ağır eleştiriler almaya başladı. Alışa geldik devlet terbiyesinden uzak olan Trump, giyimi, konuşması, attığı tweetlerle dünyadaki mevkidaşlarından ayrılıyor. Peki, Donald Trump kimdir? Trum nerede doğdu? Kaç kez evlendi? Kaç çocuğu var? İşte bilinmeyen yönleriyle Donald Trump'ın hayatı;

New York'ta emlak geliştiricisi ve reality TV yıldızı Donald Trump (1946-) Kasım 2016'da Amerika'nın 45. başkanı seçildi. Milyarder işadamı, Cumhuriyetçi aday olarak Demokrat rakibi Hillary Clinton'a karşı zafer kazandı. Trump, kariyerine 1970'lerde babasının emlak geliştirme firmasında başladı. Sonraki yıllarda, otel, ofis, kumarhaneler ve golf sahaları satın aldı, inşa etti. Trump, hükümet veya askeri deneyimler olmaksızın ABD başkanlığına seçilen ilk kişidir.

Trump

EĞİTİM
Bir emlak geliştiricisi olan Donald John Trump, 14 Haziran 1946'da Queens, New York'ta doğdu. Beş kardeşten ailede yetişen Trump, New York'taki Fordham Üniversitesi'nde iki yıl çalıştıktan sonra, 1968 yılında bir lisans derecesi aldığı Pennsylvania Üniversitesi Wharton Finans ve Ticaret Okulu'na geçti. Trump, Vietnam Savaşı sırasında askerliğini 4 kez tecil ettirdi. 

Trump

İŞ KARİYERİ
Üniversiteden sonra, Trump, New York şehrinin dış bölgelerinde orta gelir düzeyine sahip aileler için evler yapan babasının şirketine işe başladı. 1974'te firmanın başkanı oldu ve 1980'de açılan Grand Hyatt New York oteli ve Trump Tower gibi yüksek profilli projelerin inşaatı ile Manhattan gayrimenkul dünyasında  isim yapmaya devam etti. 1980'lerde, Trump Atlantic City, New Jersey'de otel-casinoları açtı. Manhattan'da bulunan Plaza Oteli, Palm Beach, Florida'daki Mar-a-Lago arazisini satın aldı. 1987'de Trump'ın anı ve iş tavsiyesi kitabı"Anlaşma Sanatı" yayınlandı ve en çok satan kitapladan oldu. 1989 yılında, Forbes'a göre net değeri 1,5 milyar dolardı ve Time dergisinin kapağında yer aldı.

Ancak, 1990'ların başlarında, emlak piyasasındaki ekonomik gerileme ve çöküşün ardından Trump borçluydu ve kumarhanelerinin birçoğu iflas başvurusunda bulundu. 1995'te vergilerinde yaklaşık 1 milyar dolarlık zarar bildirdi. Trump daha sonra biftek ve kravatlara kadar çok çeşitli girişimler için lisans içeren bir iş modeliyle geri dönüş yaptı. Emlak mülkleri edinmeye ve geliştirmeye devam etti ve 2016 yılında Beyaz Saray'a seçilen ilk milyarder olduğu zaman, imparatorluğu dünyadaki ofis binaları, oteller ve golf sahalarını içeriyordu.

Trump

KARİYER
2004 yılında Trump, “The Apprentice” adlı bir reality şovda yer aldı. Gösteride, Trump'ın "kovuldun" sloganı vardı ve büyük reytingler çekti. Bölüm başına 1 milyon dolar kazandı.

Trump, Miss Universe ve Miss USA da dahil olmak üzere 1996'dan 2015'e kadar birçok güzellik yarışmasına katıldı. 1999'da bir ajans kurdu.

AİLE
Donald Trump 3 evlilik yapmıştır bu evliliklerden 3 erkek 2 kız olmak üzere 5 çocuğu vardır. 1977 yılında atlet ve manken olan Ivana Zelníčková ile evlendi bu evlilikten Donald Trump Jr., Ivanka Trump ve Eric Trump olmak üzere 3 çocuğu oldu. 1991 yılında 16 yıllık eşinden ayrıldı.

Boşandıktan 2 sene televizyoncu Marla Maples ile evlendi aynı sene bu evlilikten Tiffany adında kızı doğdu. Çift 1996 yılında ayrılma kararı aldı. 2005 yılında tasarımcı ve model olan Melania Knauss ile evlendi. Bu evlilikten 2006 yılında Barron Trump adında bir oğlu doğdu. Donald Trump ilk eşinden doğan Donald Trump Jr., Eric Trump ve İvanka Trump'ın iş dünyasında yer edinmesini istemiş, çocuklarının da bu işi öğrenmesi ve kendisinden sonra şirketi yönetebilmeleri için onları yanına almıştır.

Trump2016 BAŞKANLIK KAMPANYASI
Trump, ABD başkanlığını kazanmadan önce hükümet görevinde bulunmadı. 2016 yarışından kısa bir süre önce başkanlık teklifi kabul etmişti. 2011'de Trump, Başkan Barack Obama'nın ABD'de doğup doğmadığını TV röportajlarında dile getirmeye başlamıştı. Takip eden yıllarda, Obama'nın doğduğu yer hakkında sosyal medyada kitlesini büyütmeye ve muhafazakâr siyaset dünyasında fark edilmeye yardımcı olma konusunda söylemler kullandı. (Beyaz Saray, 2008'de Hawaii doğumlu başkanın kısa süreli doğum belgesini ve 2011'de uzun soluklu doğum belgesini yayınlamak zorunda kalmıştı.)

Haziran 2015'te başkanlık adaylığını Trump Tower'da yaptığı bir konuşmada duyurdu. “Amerika'yı Tekrar Büyük Hale Getir” başlıklı kampanyasında, sık sık halk mitinglerinde giydiği beyzbol şapkalarına gömülü sloganlar koydu ve politik kesinlik, yasadışı göçmenlik ve hükümet lobicilerine karşı söz vererek, vergi kesintisi vaat ediyordu. Ticari iş fırsatları ve Amerikalı işçiler için milyonlarca iş alanı yaratıyor. sözleri, tarzı ve bazen tartışmalı yorumları ile medya yayınını ele geçirmeyi başardı. Mayıs 2016'da, Jeb Bush, Chris Christie, Ted Cruz, Marco Rubio ve John Kasich de dahil olmak üzere 16 farklı adaydan oluşan bir toplantıda adaylarını yenerek Cumhuriyetçi adaylığını kesinleştirmişti.

Genel seçimlerde, Trump, Başkan adayı Demokrat Hillary Clinton'a karşı yarıştı. Irkçı ve azınlıklara yönelik açıklamaları nedeniylebazı Cumhuriyetçi üyeler kendilerini adaydan uzaklaştırd. 

Seçim yaklaşırken, neredeyse tüm ulusal anketler Demokrat aday için bir zafer öngördü. Ancak Trump seçimden zaferle çıkmayı başardı.

Yorumlar