Ayvaz Korkmaz kimdir nerelidir?

Ayvaz Korkmaz kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşındadır, sorularını vatandaşlar tarafından internet üzerinden araştırılmaya devam ediyor. Peki, Ayvaz Korkmaz kimdir, nerelidir?

Google Haberlere Abone ol
Ayvaz Korkmaz kimdir nerelidir?

Ayvaz Korkmaz kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşındadır, sorularını vatandaşlar tarafından internet üzerinden araştırılmaya devam ediyor. Peki, Ayvaz Korkmaz kimdir, nerelidir?

AYVAZ KORKMAZ KİMDİR?

Geçtiğimiz gün polis tarafından yapılan operasyonla yakalanan Ayvaz Korkmaz bir suç çetesinin lideridir. Ayvaz Korkmaz aslen Malatyalıdır. 

Arazi mafyasının lideri olduğu ileri sürülen Korkmaz, küçük yaşta ailesi tarafından düşmanlarının olması nedeniyle İstanbul'a gönderildi. Henüz 14 yaşındayken silahla tanışan Korkmaz 22 yaşında cinayet işledi. 

SUÇ DOSYASI KABARIK

İbrahim Cici, Ramazan Calkap, Tilmis Çelebioğlu’nun vurulması, Suavi Akalın’ın yaralanması, Mehmet Emin Biçer’in öldürülmesi, İran uyruklu Alaaddin Nirscumad Nejahan’ın kaçırılarak rehin tutulması ve İran uyruklu başka bir kişinin öldürülmesinden sorumlu tutulan Korkmaz, ayrıca 14 Haziran 1998 tarihinde öldürülen Kemal Sarıtaş ve 1 Temmuz 1998’de öldürülen kardeşi Cemal Sarıtaş'ın öldürülmesinden sorumlu tutuluyor.

Hakkında 5 cinayet 10 yaralama vakası ile ilgili dava bulunan Korkmaz, öldürdüğü Kemal Sarıtaş ve Cemal Sarıtaş kardeşlerin ardından TİKKO örgütü üyesi olmak suçlamasıyla İspanya'da tutuklu bulunan kardeşleri Cenan Sarıtaş'ı öldürme planlaması yapmış ancak bu planı uygulayamadan fark edilmiş ve bunun sonucunda Ukrayna'ya kaçmıştır. Hakkında İnterpol aracılığıyla kırmızı bülten çıkarıldıktan sonra 11 Kasım 1999'da Ukrayna'nın başkenti Kiev’de yakalandı. Korkmaz, 2000 yılının Eylül ayında Türkiye’nin girişimleri sonucunda Türkiye'ye iade edilerek o dönem var olan Devlet Güvenlik Mahkemesinde (DGM) yargılanarak hapse mahkum edilmişti. 

Bir çok olayın faili olarak gösterilen Ayvaz Korkmaz, Yaşar Karagöl’ün silahla tehdit edilmesi ve Arnavut Hacı’nın kaçırılması olaylarına karıştığı iddia edildi. Korkmaz'ın ayrıca, Salih İbrahim Gedik’ten 50 milyar lira ve otomobil gasp edilmesi, Narkotik Şube Komiseri Bora Barış Güler’in katili Nasmi Deliktaş’ın cezaevinde yaralanması, Metris Cezaevi infaz ve koruma Müdürü Veli Ünal’ın silahla vurulması olaylarından da sorumlu tutuldu.

Öte yandan Ayvaz Korkmaz’ın işledigi cinayetleri gizlemek için bazı emniyet mensuplarına rüşvet verdiği ve Narkotik Şube eski Müdürü Ferruh Tankuş’la menfaat ilişkisi olduğu ileri sürüldü.

Yorumlar