Kim Milyoner Olmak İster Hikmet kimdir, nerelidir, ne kadar kazandı?

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına katılan Hikmet harikalar yarattı. Peki, Hikmet Karakurt kimdir, nerelidir, ne kadar kazandı?

Google Haberlere Abone ol

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına katılan Hikmet harikalar yarattı. Hikmet, kardeşinin soğan tarlasında radyo dinlerken duyduğu ve kendisine anlattığı haber sayesinde 60 bin liralık soruyu, tamamen hislerine güvenerek ise 125 bin liralık soruyu bildi. 

ATV'de yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına katılan Hikmet Karakurt, yarışmada ortaya koyduğu performansla ekran başındakilerini kendine hayran bıraktı. 

1998 Şanlıurfa doğumlu olan Hikmet Karakurt, Sakarya Üniversitesi'nde Elektrik-Elektronik bölümünde okuyor. 

8 kardeşin ortancası olan Hikmet'in tarlalarda mevsimlik olarak çalışan bir ailenin çocuğu olduğu öğrenildi.

Yarışmada onbirinci soruya kadar gelen Hikmet'in mütevazı kişiliği, efendiliği ve ortaya koyduğu başarısı ekran başındakileri de etkiledi.

Hikmet'in annesi Esma hanım

 

Yarışmada 9. soruyu bilme hikayesi dinleyenleri şaşırtan Hikmet 13 yaşındaki kardeşinin tarlada radyo dinlerken kendisine anlattığı hikaye sayesinde 60 bin lira kazandı. 

Annes Esma ile birlikte yarışmaya katılan Hikmet, kardeşi Halil'in radyo dinlerken kendisine anlattığı haber sayesinde yarışmada ilerleme kaydetti. 

Şanlıurfa'nın merkezinden yarışmaya katılan Hikmet, hayatının alınteriyle çalışmakla geçtiğini, kardeşleriyle birlikte tarlalarda çalıştıklarını söyledi.

Hikmet ve ailesi mevsimlik işçiler olarak geçimlerini yapıyorlar. 

Ankara'nın Polatlı ilçesinde soğan tarlalarında çalışırken Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına başvuru yapan Hikmet, yarışmaya kabul alarak İstanbul'a gelmiş.

Anne Esma Karakurt, evlatlarının hepsinin okula gittiğini, okumak istediklerini ancak maddi durumlarının olmadığını belirterek Hikmet'in de bu nedenle bu yarışmaya katılmak istediğini ifade etti. 

10 soruyu doğru bilerek 125 bin liralık ödülü kazanma noktasına gelen Hikmet, son soruda önce şıkları doğru tahmin etti ancak cevaplayamayacağını söyledi. Kenan İmirzalıoğlu'nun gelinen nokta hakkında kısa bir bilgi vererek, devam etmesi halinde ne kazanacağını, kaybetmesi halinde ne kadar ile veda edeceğini hatırlattı. Hikmet bunun üzerine devam etme kararı aldı ve öncesinde tahmin ettiği iki şıkkı çift cevap hakkı jokeriyle işaretlemeye başladı. Hikmet'in tahmin ettiği ilk şık doğru çıktı ve yarışmada 11. soruyu açmaya hak kazandı. 

Hikmet 1 milyonluk soruya iki soru kala, 11 ve 12. sorular, yani 250 bin liralık soruyu açma aşamasına geldikten sonra yarışmanın sonuna gelindi. 

Kim Milyoner Olmak İster Hikmet ne kadar kazandı sorusunu cevabı ise önümüzdeki programda belli olacak. 

MEMLEKETİNDE SEVİNÇLE KARŞILANDI

Hikmet Karakurt'un ATV ekranlarında ortaya koyduğu performans memleketi Şanlıurfa'da da sevinçle karşılandı. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Hikmet'in başarısını Twitter üzerinden attığı mesajla tebrik etti ve daha büyük başarı beklediklerini söyledi. 

Beyazgül mesajında, "Duydum ki hemşehrimiz Hikmet, samimiyeti, tevazusu ve nezaketiyle bu gece sadece bizi değil, tüm Türkiye'yi ekranlara kitlemiş. Şanlıurfa senden rekor bekliyor Hikmet, başarılarGülümseyen gözlerle gülümseyen yüz #kimmilyonerolmakister" dedi.

BAKAN KASAPOĞLU DA PAYLAŞTI

Urfalı Hikmet'in başarısı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'nun da gözünden kaçmadı.

Bakan Kasapoğlu, Hikmet'in görüntülerini Twitter hesabından paylaşarak, "Bravo Hikmet, Azim, sebat ve tevazu. Senin gibi gençler oldukça umudumuz baki kalacak." dedi.

İZLEYİCİLERİN TAKDİRİNİ KAZANDI

Hikmet efendiliği, terbiyesi ve mütevazı kişiliğiyle de ekran başındakilerinin takdirini topladı. Hikmet'le ilgili sosyal medyada duygularını paylaşan bazı izleyiciler duygusal ifadeler kullandılar. İşte sosyal medyada Şanlıurfalı Hikmet için yapılan yorumlardan birkaç tanesi:

@Ozturk3406: 

Nice zengin yarışmacı gördüm 1000 ₺ 2000 ₺ için çekilen
tarlarda günlük yevmiye ile çalışan Hikmet 60 bin ₺ de riske girip 125 bin ₺ kazandı
helal olsun
1 milyon da hakkın

@uksahin

60 bin TL lik sorunun cevabını bir buçuk ay önce 13 yaşındaki kardeşi radyoda dinleyip abisine anlatıyor, 125 bin TL lik soruyu mantık yürüterek buluyor. Ne ODTÜ mezunları gördük 1000 TL lik çekle giden. "Hikmet"inden sual olunmaz. Helal olsun Hikmet. #kimmilyonerolmakister

@entrk03005922

Demek ki neymiş; anadolu terbiyesi, mütevazilik, öğrenme isteği ve edep olunca başarı geliyormuş. Bir anne 8 çocuk ve mevsimlik işe giden, devamli radyo dinleyerek öğrenmeye çalışan kardeşler. Helâl olsun baştacı anneye .. #kimmilyonerolmakister #Hikmet


KİM MİLYONER OLMAK İSTER'DE 1 MİLYONLUK SORU

 

 

Yorumlar