Erdoğan Gençel kimdir?

erdoğan gençel kimdir , erdoğan gençel hayatı , erdoğan gençel hayatını kaybetti , deniz gezmiş

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan Gençel kimdir?

Erdoğan Gençel gençliğinde Deniz Gezmiş’in avukatlarından birisiydi. Deniz Gezmiş gibi kendisi de devrimciydi. Emekli olduktan sonra yalnız yaşamaya başladı. Fakat sağlık durumu iyiye gitmiyordu. İstanbul Barosu’nun geçtiğimiz dönem yönetim kurulu üyesi olan Ufuk Özkap Erdoğan Gençel ile yakından ilgilendi ve kendisine kalabileceği bir ev ayarladı.

Erdoğan Gençel kaldığı bu evde bakıcısıyla tartışmasının ardından ayrıldı. Baro’yla da bağları kopmuş oldu. İstanbul Baro yetkililileri Erdoğan Gençel’in barınma merkezinde yaşadığını internet sitesi üzerinden öğrendi.

Ardından geçtiğimiz yıl evsizleri sokaklardan toplayarak barınma merkezlerine götüren belediye ekipleri tarafından sokaktan alınan kişilerden birisi de emekli Avukat Erdoğan Gençel’di.

Deniz Gezmiş’in avukatlığını yapan Gençel’in bir bakım evde yaşadığını duyan CHP harekete geçmiş ve konuyu öğrenen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Sayın Gençel’i bu durumdan kurtarmak için hemen devreye girmiş ve kendisine yakışır bir bakım evinde misafir edilmesini, ardından da kendisine bir ev sağlanacağı öğrenilmişti.

Gençel, yaşamı boyunca hiç evlenmemiş ve emekli olmasının ardından ev alamayan, fakat siyasi tarihe ilişki çok sayıda kitap satın alan ünlü avukat Erdoğan Gençel, ‘’Amacım Kadıköy’de bir halk kitaplığı tesisi yapmaktı, gerçeleştiremedim. Geçmişte senelerce gençlerin davalarına ücretsiz baktım.’’ şeklinde konuşmuştu.

Yorumlar