Dursun Özbek Kimdir?

Dursun Aydın Özbek, Türk iş adamı, 36. ve şu anki Galatasaray SK başkanıdır.

Google Haberlere Abone ol
Dursun Özbek Kimdir?

Dursun Özbek, 25 Mart 1949 tarihinde Giresun’da dünyaya geldi. Galatasaray Lisesi’nden mezun olduktan sona İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi.  1974 senesinden bu yana otomotiv sektöründe faaliyet göstermektedir.

1988 senesinden bu yana da turizm sektöründe Nippon ve Point Hotel zincirleriyle İstanbul’da, Kimeros ve Mabiche otelleriyle de Antalya’da hem yatırımcı hem de işletmeci olarak faaliyet yürütmektedir.

23 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirilen Galatasaray Spor Kulübü Olağan Seçim Genel Kurul Toplantısı sonucunda aldığı 2800 oyla Galatasaray’ın 36. Başkanı oldu.

Dursun Özbek, 11.08.2016 tarihinde Kulüpler Birliği Vakfı’nın yaptığı toplantıda Kulüpler Birliği Divan Başkanı seçilmiştir.

37. DÖNEM

Galatasaray Kulübünün 36. başkanı olarak 23 Mayıs 2015 tarihinde göreve gelen Dursun Özbek, 3 yıllık görev süresinin dolmasına 4 ay kala erken seçime gitme kararı alarak genel kurulu olağanüstü toplantıya çağırdı. Sarı-kırmızılı kulübün başkanlığı için Dursun Özbek ile Mustafa Cengiz yarışıyor. Kulübün 36. başkanı unvanını Dursun Özbek elinde bulundururken, seçilmesi durumunda Mustafa Cengiz, 37. başkan olacak. 

Yorumlar