Dr. Henry Howard Holmes kimdir

Dr. Henry Howard Holmes kimdir ,Dr. Henry Howard Holmes , Henry Howard Holmes,Herman Webster Mudgett

Google Haberlere Abone ol
Dr. Henry Howard Holmes kimdir
Herman Webster Mudgett (16 Mayıs 1861 – 7 Mayıs 1896), Dr. Henry Howard Holmes lakabıyla bilinen, kayıtlara geçmiş ilk Amerikalı seri katildir. 4 tanesi kesinleşmiş ve 27 cinayeti itiraf etmesine rağmen , cinayet sayısı 200 ‘den fazla olduğu tahmin ediliyor. H. H. Holmes'in cinayetleri döneminde çok konuşulmuştur. Döneminde William Randolph Hearst'ın gazetelerinde dizi halinde yayınlandı. 2003 yılında Erik Larson bu cinayetleri konu alan "The Devil in the White City: Murder, Magic, and Madness at the Fair That Changed America" isimli çok satanlar listesine giren bir kitap yazdı. Holmes'in hikayesi öncesinde de David Franke'in "The Torture Doctor (1975)", Harold Schechter'in "Depraved: The Shocking True Story of America's First Serial Killer (1994)", ve Herbert Asbury'nin "The Monster of Sixty-Third Street of Gem of the Prairie: An Informal History of the Chicago Underworld (1940)" eserlerinde işlendi.


Mudgett New Hampshire'da doğdu.Holmes'un babası şiddet eğilimli alkolikken ,babasının aksine annesi ise Holmes'a İncil okuyan dindar bir Metodist idi. 4 Temmuz 1878’de Okul masrafıları ödeyebilmek için varlık bir ailenin kızı olan Holmes Alton'da Clara Lovering ile evlenir.
Mudgett Temmuz 1884'te sınavlarını geçerek Michigan Üniversitesi Tıp fakültesinden mezun olur. Clara ile evliyken, Myrta Belknap isimli başka bir kadınla 28 Ocak 1887'de Minnesota'da evlenir ve 4 Temmuz 1889'da Illinois'de Lucy Theodate Holmes adında bir kız çocukları dünyaya gelir. (Lucy daha sonra öğretmen olur)

Şikago ve "Cinayet Kalesi Holmes 200’den fazla cinayeti işleyeceği ve çevredekilerin "Kale" diyeceği üç katlı binayı inşa eder. Bu bina 1893 yılında Dünya Fuarı ziyaretçilerinin kullanması için bir otel olarak açılır. Kalenin en alt katı Holmes'un eczanesi ve cinayetleri sonrası kurbanlarını parçalayacağı alan haline gelirken, diğer üst katlarda ise kişisel ofisinin yanı sıra, antreleri tuğla duvarlara açılan 100'den fazla penceresiz oda ile dolu bir labirent, tuhaf şekilli koridorlar, hiçbir yere çıkmayan merdivenler, sadece dışarıdan açılabilen kapılar ve diğer bir takım ilginç dolambaçlı yapılar vardır. Holmes inşa esnasında sürekli inşaat ustalarını değiştirir ki sadece kendisi kalenin tasarımını tam olarak bilir. Otelin tamamlanmasından sonra, Holmes kurbanlarını daha çok sarışın kadın çalışanları, sevgilileri ve otel misafirleri arasından seçer. Onlara işkence ederek, öldürür. Bazılarını ses geçirmeyen ve gaz borularıyla donatılmış odalara kilitler ve böylelikle onları istediği zaman oksijensiz bırakabilir. Bazılarını ofisinin hemen yanındaki ses geçirmeyen devasa kasa odasına kilitler ve orada havasızlıktan ölmelerini sağlar. Kurbanların bedenleri gizli bir oluktan bodrum katına düşer. Cesetler burada titizlikle parçalanır, etleri kemikten ayrılır, el yapımı iskeletler yapılır ve daha sonra bu iskeletler tıp okullarına satılırdı.

Holmes bir ihbar sonucu yakanarak Philadelphia'ya hapise gönderilir, Şikago polisi de o şehirde işlediği cinayetleri araştırmaya başlar. Detektifin cesetleri bulabilmek için kalede yaptığı aramalar halk tarafından ilgiyle takip edilir. Kale'de Çocuk kalıntılarının bulunuşu ile Holmes'in kaderi tayin edilmiş olur. 7 Mayıs 1896'da, Holmes Moyamensing hapishanesinde asılarak idam edildi. Holmes ölünceye kadar sakin ve yumuşak başlı davrandı. Çok az korku ve depresyon belirtisi gösterdi. Holmes'in boynu hemen kırılmadı, aksine idam sehpası itildikten sonra çok yavaş bir şekilde 20 dakikada öldü.

Yorumlar