Kiliseye saygısızlık yapanlar gözaltında

İstanbul Kadıköy'de gece yarısında eğlencenin dozunu kaçırarak kilise duvarında oyun oynayan saygısızlar gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Kiliseye saygısızlık yapanlar gözaltında

İstanbul Kadıköy’deki Surp Takavor Kilisesi'nin giriş kapısı üzerine çıkarak dans ettikleri tespit edilen 3 kişi gözaltına alındı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, bir grubun geçtiğimiz pazar günü Kadıköy Surp Takavor Kilisesi'nin duvarının üstüne çıkarak müzik eşliğinde dans etmesiyle ilgili soruşturma başlattı.

Kimlikleri tespit edilen 3 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

VALİLİK: ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, saat 00.55 sıralarında Kadıköy Caferağa Mahallesi Khalkedon Meydanı'nda, Surp Takavor Kilisesi'ne araçla gelen bazı şahısların, giriş kapısı üzerine çıkarak uygunsuz davranışlar sergilediklerinin tespit edildiği vurgulandı.

Açıklamada, "Yapılan çalışmalarda; şüpheli Y.E.U ve Ö.F.A ile aracın sahibi O.Y. ikametlerinde yakalanmışlardır. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. İbadethaneye yapılan bu çirkin davranışı kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.

"SAYGISIZLIĞI KINIYORUZ"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Surp Takavor Kilisesi'ne saygısızlığa ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

Kadıköy Surp Takavor Kilisesi'ne yapılan saygısızlığı kınıyoruz. Din ve vicdan hürriyeti asıldır. Mabetler kutsaldır, dokunulmazdır. Bu saygısızlığı yapanlar hukuk önünde hesap vereceklerdir. Milletimiz, dün olduğu gibi bugün de bu tür kışkırtmalara prim vermeyecektir.

"ZANLILARIN HUKUK SÜRECİ DEVAM EDİYOR"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kilise Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Arman Bükücüyan ile görüştüğünü ve üzüntülerini dile getirdiğini söyledi. 

Soylu, Gözaltına alınan zanlıların hukuk sürecinin devam ettiğini belirtti. 


 

Yorumlar