Kılıçdaroğlu'nun çok merak edilen Biden açıklaması

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Biden'ın skandal sözlerine ne diyeceği merakla bekleniyordu; ancak yaptığı açıklamada Biden'a tek bir söz bile söylemedi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'nun çok merak edilen Biden açıklaması

ABD Başkan Adayı Joe Biden'in Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili söylediği hadsiz ifadelerden sonra tepkiler çığ gibi yükselirken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Biden'e tepki göstermek yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef gösterdi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Kılıçdaroğlu'na talihsiz açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Joe Biden'in "Erdoğan'ın bedel ödemesi lazım." sözleriyle Türkiye'de muhalefet ve darbeyi destekleyeceklerini açıkça itiraf etti. Skandal sözler sonrası Türkiye'den tepkiler çığ gibi yükselirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Joe Biden'in Türkiye'yi hedef alan küstah açıklamalarına karşı çıkmak yerine yine hedefine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aldı.

JOE BİDEN YERİNE ERDOĞAN'I HEDEF GÖSTERDİ

Kemal Kılıçdaroğlu, Biden'in Türkiye'nin bağımsızlığını ve demokrasisini hedef alan skandal açıklamalarına tepki göstermek yerine, "Beni üzen şey şu; gerçekten de 7 ay önce söylenen bu sözlere dışişleri bakanının tepki vermemesi, Erdoğan'ın tepki vermemesi, Fahrettin Altun'un tepki vermemesi, kendi kadrolarının tepki vermemesi ve 7 ay sonra da bunun Türkiye'nin gündemine getirilmesi." sözleriyle Erdoğan'ı hedef aldı. 

Kılıçdaroğlu,  "Neden? Gerçekten merak ediyorum. Acaba yine birileri 'Bunu kullanın, deliğe süpürmeyin' mi dedi. Biz bunları merak ediyoruz." cümleleriyle adeta Biden'in Türkiye karşıtı söylemlerini görmezden geldi.

FAHRETTİN ALTUN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA NET YANIT

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına ise ilk tepki İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan geldi.

Altun'un açıklamalarından satır başları: ABD’de bir başkan adayı muhalefetle iş birliği yapıp Cumhurbaşkanımızı devireceğini söylüyor. Muhalefetin başı “olmaz öyle şey“ demek yerine konuyu gündeme getirdiğim gerekçesiyle bana saldırıyor. Devlet ciddiyeti gereği bu üsluba misliyle mukabele etmiyor ancak esefle kınıyorum.

 

 

Yorumlar