Kılıçdaroğlu'ndan İnce hakkında ilk yorum

Yeni parti kuracağı ileri sürülen Muharrem İnce hakkında birçok kişi yorum yapmıştı ancak en çok da Kılıçdaroğlu'nun ne diyeceği merak ediliyordu.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'ndan İnce hakkında ilk yorum

CHP'de gördüğü kötü muamele nedeniyle çocukluğundan beri üye olduğu partisinden ayrılarak yeni bir parti kurmak zorunda kaldığı belirtilen Muharrem İnce'nin girişimiyle ilgili şu ana kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de dahil birçok kişiden yorum geldi; ancak Kılıçdaroğlu'ndan yorum gelmemişti. Herke, Kılıçdaroğlu'nun ne diyeceğini merak ediyordu. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’nin parti kurma girişimleri ile ilgili isim vermeden ilk kez konuştu. ‘Bizi bölmek istiyorlar, parçalamak istiyorlar’ diyen Kılıçdaroğlu dikkat çeken ifadeler kullandı.

İşte Kemal Kılıçdaroğlu’nun o açıklamaları: Bizi linç girişimleri ile korkutmak isteyecekler. Linç girişiminde 3 kez, 5 kez, 100 kez bulunmazsanız namertsiniz, hepsi ile mücadele edeceğiz. Dört koldan üstümüze gelecekler. İsterse dört kol değil 400 koldan üstümüze gelsinler mücadele edeceğiz.

Bizi bölmek parçalamak isteyecekler ama hiç kimsenin unutmaması gereken bir şey var. CHP Türkiye cumhuriyetinin kalesidir. İnsanca hakça bir düzeni bu ülkeye getirinceye kadar mücadele eden bir siyasi partiyiz. Ahlaklı bir siyasi partiyiz. Dolayısıyla Türkiye coğrafyasına dağılıp bunları anlatma mecburiyetindesiniz.

Bireysel çıkarlar, bireysel hesaplar bu sistemin tamamen dışında olmak zorundadır. İster sıradan üyesi ol, istersen genel başkanı ol. Memleket bu haldeyken başka bir şey sorulamaz. Her birimizin tek tek Türkiye coğrafyasında çalışıp halka umut vermesi gerekli.

 

Yorumlar