Kılıçdaroğlu'dan adaylık için "hazırım" mesajı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için hazır olduğunu belirterek karşı ittifak ortaklarından teklif gelmesini beklediği imasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'dan adaylık için "hazırım" mesajı

Muhalefet partilerinin Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı tartışmaları devam ederken şu ana kadar aday olmak istediğini en net şekilde ortaya koyan isim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Kılıçdaroğlu uluslar arası haber ajansının bir sorusu üzerine cumhurbaşkanı adaylığı konusundaki düşüncelerini bir kez daha net şekilde ortaya koydu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, henüz seçimlerde kimin cumhurbaşkanı adayı olacağının netlik kazanmadığını, ancak bir araya geldiği beş parti genel başkanının kendisine adaylık teklif etmesi halinde bunu kabul edeceğini söyledi.

CHP ve İYİ Parti'den oluşan Millet İttifakı geçtiğimiz günlerde Gelecek, DEVA, Saadet ve Demokrat Parti genel başkanları ile bir araya gelerek güçlendirilmiş parlamenter sisteme dair irade koyan bir açıklama yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun meydan okumasına cevap: 10 kez sandığa gömdük

CHP genel merkezinde Reuters'ın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, liderler arasında adayın kim olacağının konuşulmadığını, şu ana kadar hedefin güçlendirilmiş parlamenter sistemi geniş kitlelere aktarmak olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Cumhurbaşkanı adayının devlet deneyiminin olmasını, devleti tanımasını arzu ediyoruz; tarafsız olması gerektiğini söylüyoruz. Asıl yetkinin yürütme organında yani başbakanda olmasını, cumhurbaşkanının yetkilerinin büyük ölçüde kısıtlanması gerektiğinden yanayız. Cumhurbaşkanı kim olacak veya kim olmayacak onu daha sonra kendi aramızda oturup konuşacağız."

Beş genel başkanın aynı zamanda ana muhalefet lideri olan kendisine cumhurbaşkanlığını önermesi halinde bunu kabul edip etmeyeceği sorusuna Kılıçdaroğlu, "Elbette (kabul ederim). Cumhurbaşkanlığı onurlu bir gorev. Beş genel başkanın benim ismimi telaffuz etmesi her şeyden önce benim için onur. Ayrıca beş genel başkanın bana güven duyması anlamına geliyor, bu da benim için son derece önemli. Üç, benim sorumluluğumun arttığını bilmem lazım. Görev yaptığım sürede o beş genel başkana karşı sorumluyum ve onlara asla hayalkırıklığı yaşatmamalıyım" diye konuştu.


 

Yorumlar