Kılıçdaroğlu'dan HDP'ye 'akıl': Konuyu uluslararası alana taşıyın

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, terör örgütleriyle bağlantıları olduğu gerekçesiyle görevden alınan belediye başkanlarıyla ilgili olarak HDP'ye "akıl verdiği" ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu, HDP heyeti ile görüşmesinde, "Yabancı ülke büyükelçileriyle görüşün, konuyu uluslararası alana taşıyın" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'dan HDP'ye 'akıl': Konuyu uluslararası alana taşıyın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP ile olan ilişkisinde her geçen yeni skandal detaylar ortaya çıkıyor. 

İçişleri Bakanlığı tarafından bazı belediye başkanlarının görevden uzaklaştırılması konusunda HDP'ye "akıl veren" Kılıçdaroğlu'nun şoke eden bir öneride bulunduğu ortaya çıktı. 

Kılıçdaroğlu, önce HDP'yi ardından da CHP'yi ziyaret eden bazı STK temsilcilerine yaptığı açıklamada, HDP'ye yaptığı öneriyi açıkladı.

KESK Eş Genel Başkanları Mehmet Bozgeyik ve Aysun Gezen, DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Sinan Adıyaman'ın yer aldığı görüşmeler basına kapalı gerçekleşti.

Görüşmelerde ana gündem maddesi üç büyükşehire kayyum atanmasından sonra yapılması gereken çalışmalar oldu.

Kayyum atamalarına karşı tutumlarının net olduğunu ve bu konuda yürütülen çalışma ve görüşmelerin devam ettiğini anlatan Kılıçdaroğlu, HDP heyeti ile görüşmesinde konunun yabancı ülke büyükelçileriyle görüşülerek uluslararası alana taşınması önerisinde bulunup bunu teşvik ettiğini anlattı.

Kılıçdaroğlu ile yapılan bu görüşmeden iki sonra da görevden uzaklaştırılan Van, Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Ankara’da AB büyükelçileriyle bir görüşme gerçekleştirdi.

HDP ÖNERİYE UYDU

Kılıçdaroğlu'nun önerisi CHP kanadında olmlu bulundu. Görevlerinden uzaklaştırılan Adnan Selçuk Mızraklı, Ahmet Türk ve Bedia Özgökçe Ertan, Avrupa'daki belediye başkanlarına mektup gönderdi. 

Kayyum kararıyla ilgili "demokrasiye yönelik saldırı" ifadesi kullanılan mektupta HDP eski Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın halen tutuklu olduğu hatırlatıldı. 

Mektup gönderilen kentler arasında Barcelona, Paris, Londra, Stockholm, Oslo, Roma, Milano ve Venedik bulunuyor. 

"Dayanışma" çağrısı yapılan mektupta, Avrupalı belediye başkanlarının Türkiye'ye gelip kendilerine destek olmaları istendi. 

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar