Kılıçdaroğlu TÜSİAD'dan beklediği cevabı alamadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ederek hükümeti de "kangrenli bacağa" benzeten CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TÜSİAD'dan medet umarak yaptığı çıkış karşılıksız kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu TÜSİAD'dan beklediği cevabı alamadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski ile bir görüşme yaptığını ve erken seçim için konuşması gerektiğini açıkladı. İktidarı hedef alan çıkış sonrası Kaslowski sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Kılıçdaroğlu'nun provokatif girişimine karşılık vermedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV canlı yayında yaptığı açıklamada, TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski ile görüştüğünü duyurdu.

"TÜSİAD Başkanı ile konuştum, herkesin konuşması gerektiğini söyledim." diye konuşan CHP lideri, "Şu an seçim ilan etseler yarın ülke toparlanır. Bu akşam desinler bunu yarın toparlanırız." ifadelerini kullandı.

Hükümetin çoklu organ yetmezliği ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Kangrenli bacak hükümeti seçimle kesmeliyiz. Susma zamanı değil herkes konuşmalı. Herkes bu gidişin doğru olmadığını dillendirmeli. Vatanını seven artık susamaz, susmamalı. Seçim sandığı önümüze konulana kadar asla susmayacağız. Hep birlikte bütün vatandaşlar, çağrı yapmalıyız" dedi.

TÜSİAD Başkanı, "Bağımsız ve gönüllü bir iş dünyası örgütü olarak, telefonda da belirttiğim gibi, ekonomide yaşadığımız sorunlarla ilgili görüşlerini uzun zamandır kamu kurumları ve kamuoyu ile paylaşmaktadır, paylaşmaya devam edecektir." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski ile görüştüğünü duyurdu. Katıldığı canlı yayında, TÜSİAD Başkanı'nı aradığını ve erken seçim için konuşması gerektiğini ifade ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Herkes konuşmalı artık, herkes! Seçim istiyoruz." demişti.

TÜSİAD BAŞKANI KASLOWSKİ'DEN AÇIKLAMA

Kılıçdaroğlu'nun provokatif girişimine Kaslowski karşılık vermedi.

Twitter hesabından açıklama yapan TÜSİAD Başkanı, "Ekonomide yaşadığımız sorunlarla ilgili görüşlerini uzun zamandır kamu kurumları ve kamuoyu ile paylaşmaktadır, paylaşmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Kaslowski'nin açıklamasının tamamı şöyle:

“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, TÜSİAD bağımsız ve gönüllü bir iş dünyası örgütü olarak, telefonda da belirttiğim gibi, ekonomide yaşadığımız sorunlarla ilgili görüşlerini uzun zamandır kamu kurumları ve kamuoyu ile paylaşmaktadır, paylaşmaya devam edecektir.”


 

Yorumlar