Kılıçdaroğlu: Popstar seçmeyeceğiz, cumhurbaşkanı seçeceğiz

Kılıçdaroğlu, "Popstar seçmeyeceğiz, cumhurbaşkanı seçeceğiz" dedi. İfadeleri hem muhalefet hem Cumhur İttifakı cephesinde direkt olarak İBB Başkanına yönelik olarak algılandı.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Popstar seçmeyeceğiz

Kılıçdaroğlu, "Popstar seçmeyeceğiz, cumhurbaşkanı seçeceğiz" dedi, ifadelerinin direkt olarak Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldığı şeklinde yorumlandı. Şimdi gözler, daha önce "popstar" yakıştırmaları yapılan Ekrem İmamoğlu'nda. 

Gazetelerin Ankara temsilcileriyle bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?” tartışmasına ilişkin şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı adayı konusunda bir görüşmemiz olmadı. Erken buluyoruz. Hukuk, anayasa, özgürlükler konusunda görüş birliği sağlandı. Ekonomi konusunda da sağlanmalı. Bileşenlerle konuşursak cumhurbaşkanı olacak kişinin devleti tanıması, bilmesi lazım. Biz popstar falan seçmeyeceğiz. Hem ittifakı bir arada tutacak hem de devletteki dönüşümü sağlayacak birisi olması lazım. (Aday kim olacak tartışması...) Bu konunun tartışılması hiç doğru değil. “Siz ister misiniz?” Onore bir görevdir. İttifak aday ol deyince “olmam” diyemezsiniz. Bunu sağa sola çekmenin bir mantığı yok. Gazeteci arkadaşlar yorum yazıyor, ben de bazen tebessüm ederek okuyorum.”

İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) için başlattığı inceleme konusunda “İstanbul’a kayyım atanır mı?” sorusuna da şöyle yanıt verdi:

“İstanbul’u alırsak seçimlerde istediğimiz kadar rahat para harcarız” gibi bir anlayışları olabilir. Hangi gerekçeyle yapacaklar? Bunu yaptıkları takdirde, umarım yapmazlar, Türkiye’yi kimsenin rezil etme hakkı yoktur. (Açığa alındı raporu verilir mi?) Öyle bir müfettiş olacağını sanmıyorum.”


 

Yorumlar