Kılıçdaroğlu Kudüs mitinginde: Her birimiz birer Musa'yız

Saadet Partisi tarafından İstanbul Yenikapı'da düzenlenen 'Büyük Kudüs Mitingi'ne Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Kemal Kılıçdaroğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu, Davutoğlu, İmamoğlu ve Karamollaoğlu

Saadet Partisi, ABD’nin "Yüzyılın Anlaşması" adı altında açıkladığı plana tepki amacıyla İstanbul Yenikapı Meydanı’nda miting düzenledi. 60 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle düzenlediği 'Büyük Kudüs Mitingi'ne Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun yanı sıra, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı.

Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada "Günümüzün firavunlarına karşı her birimiz birer Musayız." ifadelerini kullanırken, Karamollaoğlu, ise "Problemimiz, Filistin işgal edilirken eli kolu bağlı beklemektir" dedi.

"MAZLUMLARIN HAKLARINI SAVUNMAK İSTİYORUZ"

Mitinge katılan Kılıçdaroğlu burada bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu, "Trump'un açıkladığı sözde barış planı, yüzyılımızın Haçlı zihniyetidir. Kudüs'ün ortasına bir bomba konmuştur ama o bombanın etkisini gidermek hepimize düşüyor. Filistin devleti Kudüs'ten, Kudüs Filistin devleti ve Müslümanlardan koparılmak isteniyor." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'un açıkladığı sözde planın, bu yüzyılın Haçlı zihniyeti olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Kudüs'ün ortasına bir bomba konmuştur ama o bombanın etkisini gidermek hepimize düşüyor. Filistin devleti Kudüs'ten, Kudüs Filistin devleti ve Müslümanlardan koparılmak isteniyor. Oysa yaklaşık bin yıl önce Haçlılara karşı Müslümanlarla birlikte Kudüs'ü koruyanlar da Yahudilerdi. Oysa Yaklaşık 900 yıl sonra Selahattin Eyyübi'nin Kudüs'ü yeniden özgürleştirdiğinde kente özgürce dönenler, Müslümanlarla birlikte yine Yahudilerdi. Farklı Hristiyan mezhepleri yüzyıllardır Kutsal Kabir Kilisesi'nde birlikte ibadet edebiliyorlarsa bu Müslümanların sayesindeydi. Tarihin bize öğrettiği budur." ifadelerini kullandı.

"FİRAVUNLARINA KARŞI HER BİRİMİZ BİRER MUSAYIZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kudüs ve Filistin'in birbirinin karşıtıymış gibi görünen iki siyasi tarafı ortaklaştıran bir dava olduğunu anlatarak, "Hepimizin kalbi Filistin ve Kudüs için atmaktadır. Çünkü hepimiz hakkın, hukukun ve adaletin hakim olduğu bir Türkiye, hakkın, hukukun ve adaletin hakim olduğu bir Orta Doğu, hukukun ve adaletin hakim olduğu bir dünya için mücadele ediyoruz. Her Firavun'un bir Musa'sı vardır. Günümüzün firavunlarına karşı her birimiz birer Musayız." ifadesini kullandı.

KARAMOLLAOĞLU: YÜZYILIN İHANETİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "İslam dünyası olarak problemimiz ırkçı emperyalizmin güçlü olması değil, bizim içinde bulunduğumuz acziyettir. Problemimiz, Filistin işgal edilirken eli kolu bağlı beklemektir, Kudüs'e el konurken ırkçılık ve mezhepçilikle uğraşmaktır, Mescid-i Aksa'da Müslümanların onuru çiğnenirken kavmiyetçilik yapmaktır, saraylarımızı, saltanatlarımızı korumak için bu işgale sessiz kalmaktır, günde 40 defa Allahu ekber deyip, sonra Trump'a teslim olmaktır." dedi.

Karamollaoğlu, partisinin çağrısıyla Yenikapı Meydanı'nda düzenlenen "Büyük Kudüs Mitingi"nde, "yüzyılın anlaşması"nın Filistin'i İsrail'e peşkeş çektiğini, uluslararası hukuku ayaklar altına aldığını, bütün insani ve vicdani değerleri yok saydığını, kaosa ve savaşa zemin hazırladığını belirtti.

Anlaşmanın, yüzyılın anlaşması değil, yüzyılın ihaneti, yüzyılın zorbalığı, yüzyılın paçavrası olduğunu dile getiren Karamollaoğlu, "Bu paçavrayı Allah'ın izniyle tarihin çöplüğüne atacağız çünkü hak ettiği tek yer orasıdır." diye konuştu.

Yorumlar