Kılıçdaroğlu ilk kez açık açık 'Aleviyim' dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasete atıldığı günden bu yana sık sık başkaları tarafından dillendirilen ancak kendisi tarafından hiçbir zaman dillendirilmeyen Aleviliği hakkında konuştu ve ilk kez "Aleviyim" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu ilk kez açık açık 'Aleviyim' dedi

Alevi olduğunu gizlemekle suçlanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilk kez açık açık "Ben Aleviyim" dedi.

Sosyal medya hesabından 'Alevi' başlığı altında bir video paylaşan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben Aleviyim. Hak, Muhammed, Ali inancıyla yetişmiş samimi bir Müslümanım." dedi.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu bu süre zarfında sosyal medya hesabından paylaşımlarına devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Kürtler üzerine bir video çeken Kılıçdaroğlu, bu sefer Alevilik hakkında bir video paylaştı.

Kendisinin de bir Alevi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"İlk oyunu verecek olan sevgili evlatlarım. Ben Aleviyim. Hak, Muhammed, Ali inancıyla yetişmiş samimi bir Müslümanım. Allah'ın verdiği bir canım var. Kul hakkı yemem, harama, beytülmala el uzatmam. Atatürk'ün bize armağan ettiği bu güzel ülkede, herşeyden uzak ve yoksul bir evde doğdum. Cumhuriyet'in bize verdiği fırsatlar sayesinde okudum. Mesleğim oldu, ailemi kurdum."

Alevilerin ötekileştirildiğini düşünen Kılıçdaroğlu sözlerinin devamında şunları söyledi:

"Sevgili genç kardeşim, bu değişim seferine katılacak mısın? Bu değişimde benimle birlikte duracak mısın? Alevi olmaz diyen bu sisteme, doğru olan, dürüst olan, ahlaklı olan olur diyecek misin?"

Yorumlar