Kılıçdaroğlu dışarıdan da ayrıştırmayı körüklüyor

Siyasi hayatı parti içindeki entrikalar sonucunda sona erdirilen Kemal Kılıçdaroğlu, aktif siyasette yürüttüğü "ayrıştırıcı siyaseti" şu an saf dışı kaldığı yerden de sürdürüyor. Kılıçdaroğlu, Özel'den sonra Akşener'in de Erdoğan ile görüşmesine karşı çıktı, "ahlak" sorunu olarak dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu dışarıdan da ayrıştırmayı körüklüyor

Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında gerçekleşen görüşmenin yankıları devam ediyor. İYİ Parti'de Erdoğan ve cumhurbaşkanlığı sistemine sert muhalefet hazırlığı yapılan bir dönemde gerçekleşen bu görüşmeyle ilgili Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan da dikkat çeken değerlendirmeler geldi.

"ERDOĞAN'IN GÜCÜNE TESLİM OLMAK DEMEKTİR"

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, görüşmenin kim tarafından talep edildiğinin önemli olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, "Bu görüşmeyle ilgili birinci soru görüşme talebinin kimden geldiği olmalı. Sayın Erdoğan'ın daveti üzerine mi, yoksa Sayın Akşener'in talebi üzerine mi bu görüşme gerçekleştirildi. Bu önemli. Buna göre şu değerlendirmeyi yapabilirim. Birincisi, eğer Erdoğan'ın talebi üzerine Sayın Akşener bu görüşmeyi yaptıysa, bu Erdoğan'ın gücüne teslim olmak demektir. İkincisi, Sayın Akşener, 'Ben görüşmeyi talep ettim, dolayısıyla bu talebimi de Sayın Erdoğan kabul etti' diyorsa bunun gerekçelerini Sayın Akşener kamuoyuna açıklamalı" şeklinde konuştu.

"GÖRÜŞME ETİK DEĞİLDİR"

İYİ Parti'nin mevcut yönetimini devre dışı bırakarak böyle bir görüşmenin yapılmasını etik bulmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Sayın Akşener, Erdoğan'la görüşme talebinde bulunduysa bunu açıklamalı. Çünkü İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun bile devre dışı bırakıldığı anlaşılıyor. Böyle bir görüşme yapılması en azından hem parti ahlakına uymaz hem de aykırıdır. Parti ahlakına uymaz çünkü uzun yıllar bir partinin genel başkanlığını yapmış birisinin partisini devre dışı bırakarak Erdoğan'la görüşmesi etik değildir" ifadelerine yer verdi.

"NEDEN KALKTIĞINI BİLMİYORUM"

Akşener'in 6'lı masadan ayrılıp sonrasında tekrar geri dönmesine de değinen Kılıçdaroğlu, "Politikada yumuşama olması için ya da normalleşme olması için Meral Hanım'ın aktör olarak partinin genel başkanı pozisyonunu koruması gerekir. O pozisyonda olması lazım. Sayın Akşener o pozisyonda değil. Akşener'in böyle bir görüşmeyi niçin yaptığını emin olun bilmiyorum. Akşener'in 6'lı masadan hangi gerekçeyle ayrıldığını ve hangi gerekçeyle tekrar masaya döndüğünü bilmiyorum. Bunu bir gün kendisine sormak isterim" şeklinde konuştu.

GÖRÜŞMENİN SİYASİ ETKİLERİ

Bu görüşme, Türkiye siyasetinde önemli yankılar uyandırmaya devam ediyor. İYİ Parti'nin Erdoğan ve cumhurbaşkanlığı sistemine yönelik sert eleştiriler yaptığı bir dönemde gerçekleşen bu görüşme, birçok kesimde merak uyandırdı. Görüşmenin detayları ve gerekçeleri kamuoyunda tartışılmaya devam ederken, İYİ Parti içerisindeki tepkiler de dikkat çekiyor. Partinin mevcut yönetiminin bu duruma nasıl tepki vereceği ve ilerleyen günlerde nasıl bir yol haritası çizeceği merak ediliyor.

PARTİ İÇİ DİNAMİKLER

Akşener'in Erdoğan ile yaptığı bu görüşmenin İYİ Parti içerisindeki etkileri ve yankıları da önemli. Parti içindeki bazı kesimler bu görüşmeyi eleştirirken, bazı kesimler ise bu görüşmenin gerekçelerini anlamaya çalışıyor. Akşener'in bu görüşme sonrası yapacağı açıklamalar ve atacağı adımlar, İYİ Parti'nin geleceği açısından belirleyici olacak.

KAMUOYUNUN BEKLENTİLERİ

Kamuoyunda bu görüşmenin neden ve nasıl gerçekleştiğine dair birçok soru işareti bulunuyor. Görüşmenin detaylarının netleşmesi ve Akşener'in bu konudaki açıklamaları, merakla bekleniyor. Ayrıca, Erdoğan ve Akşener'in bu görüşmeden sonra yapacakları açıklamalar da siyasi gündemi belirleyecek. Bu gelişmelerin ışığında, Türkiye'de siyasi dengelerin nasıl etkileneceği ve gelecekte nasıl şekilleneceği büyük bir merak konusu.

Yorumlar