Kılıçdaroğlu: CHP, başörtüsünü Türkiye'nin bir numaralı sorunu haline getirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin başörtü meselesini Türkiye'nin bir numaralı sorunu hale getirdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, bu açıklamasını "Öz eleştiriyse, öz eleştiri." şeklinde yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: CHP, başörtüsünü Türkiye'nin bir numaralı sorunu haline getirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV ekranlarında İsmail Küçükkaya'nın konuğu oldu.

Küçükkaya'nın gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'nin erken seçim açıklamasına destek verirken itiraf gibi bir açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu, başörtüsü meselesini CHP'nin Türkiye'nin bir numaralı sorunu haline getirdiğini itiraf etti.

İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA

"Bizim, bir kabahatimiz oldu, CHP'nin, onu da söyleyeyim rahatlıkla. Öz eleştiriyse, öz eleştiri." diyen Kılıçdaroğlu, partisinin başörtü meselesini Türkiye'nin bir numaralı sorunu haline getirdiğini söyledi.

"BİZİ NE İLGİLENDİRİR?"

İtiraf gibi bu açıklamayı yapan Kılıçdaoğlu, oysa kadının kılık kıyafeti kendilerini hiç ilgilendirmediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bizi ne ilgilendirir? O kadının mutfağında, evinde huzur var mı, çocuğunun işi gücü var mı, kız çocuğu üniversiteye gidiyor mu? Biz bununla ilgilenmek zorundaydık ve bununla ilgilendik." dedi.

Başörtüsü meselesinin gündemde olduğu dönemde YÖK Başkanına telefonla arayarak başörtülü kız öğrencilerin üniversitelere alınmamasının doğru olmadığını söylediğini aktaran Kılıçdaroğlu, "O da bir genelge yayımladı, açıklama da yaptı, 'Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklama üzerine biz bu yasağı kaldırıyoruz.' diye. Bunu herkes biliyor üç aşağı beş yukarı." ifadelerini kullandı.

"BAZI PROVOKATÖRLER ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI"

Başörtüsü meselesinin Türkiye'nin gündeminden çıkmış olduğu biz zamanda bazı provokatörlerin ortaya çıkmaya başladığını belirten Kılıçdaroğlu, "Hiç gereksiz, caddede yürüyor bir kadın, başı açık bir kadın başörtülü bir kadına vurmaya çalışıyor. Neden? Hangi gerekçeyle? Onun için dedim, 'Üzülmeyin, üzülürseniz provokatörün ekmeğine yağ sürersiniz. Asla üzülmeyin ve moralinizi bozmayın.' Bütün vatandaşlarıma seslenmek istiyorum: Kadın kardeşlerimiz nasıl giyinirlerse giyinsinler, onlara saygı göstermek bizim görevimizdir. Ben ve benim partim, onların sorunlarına çözüm bulmak için onların emrindedir. Ekonomik sorunları olabilir, işsizlik sorunları olabilir, başka sorunları olabilir, bunlara çözüm üretmek de benim boynumun borcudur." dedi.

Yorumlar