Kılıçdaroğlu Anneler Günü'nü kutladı

- CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: - "Anneler Günü'nün gerçek manada kutlanması, adaletin hakim olduğu özgür, demokratik bir Türkiye’de mümkündür"

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu Anneler Günü'nü kutladı

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Anneler Günü'nün gerçek manada kutlanması, adaletin hakim olduğu özgür, demokratik bir Türkiye’de mümkündür." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, dünyadaki en kutsal görevi üstlenen annelerin, sevginin, özverinin, hoşgörünün ve mutluluğun kaynağı olduğunu belirtti.

İnsanlığın en yüce duyguları, annelerin şefkatli ellerinde öğrendiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bu yüce duygular, hayat boyu bizlere yön verir. Vatanseverlik duygusu dahil tüm erdemlerin beşiği olan anneler sadece bir çocuk yetiştirmez, Zübeyde Hanım’ın en güzel örneğini verdiği şekilde, gün gelir o güzel çocuk vatanını ve dünyayı değiştirir." değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, bugün üstlerine düşen en önemli sorumluluğun, haksız ve adaletsiz bir şekilde tutsak tutulan tüm gazetecilerin, akademisyenlerin ve mağdurların annelerinin ve eşlerinin adalet arayışına destek vermek olduğunu belirterek, "Anneler Günü'nün gerçek manada kutlanması, adaletin hakim olduğu özgür, demokratik bir Türkiye’de mümkündür." ifadesini kullandı.

Mesajında, Muğla'nın Marmaris ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden annelere ve evlatlarına Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Kılıçdaroğlu, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve annesi Zübeyde Hanım'ın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, Marmaris'te yaşanan trafik kazasının acısıyla tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar