Kılıçdaroğlu, AK Partili eski yöneticileri tek tek arayıp CHP'ye davet ediyor

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, özellikle de Doğu ve Güneydoğu'da AK Parti'de bir dönem görev almış ancak şu anda aktif görevde olmayan isimleri tek tek telefonla arayarak CHP'ye davet ediyor. Daveti kabul eden isimlerden biri de Hakkari Eski AK Parti Milletvekili Rüstem Zeydan oldu.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu eski AK Partilileri tek tek arıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başta Doğu ve Güneydoğu olmak üzere Türkiye'ne genelinde, AK Parti'de bir dönem görev almış ancak şu anda aktif görevde olmayan isimleri tek tek telefonla arayarak CHP'ye davet ediyor. Daveti kabul eden isimlerden biri de Hakkari Eski AK Parti Milletvekili Rüstem Zeydan oldu.

Eski AK Parti Hakkâri Milletvekili Rüstem Zeydan, CHP'ye katıldı. Zeydan'ın rozetini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taktı.

Zeydan, Twitter’da yaptığı açıklamada, Kemal Kılıçdaroğlu’ndan gelen davet üzerine CHP’ye katıldığını duyurdu. Zeydan, “Genel Başkan Sn. Kemal Kılıçdaroğlu‘nun nazik davetleri üzerine Cumhuriyet Halk Partisi‘ne katıldım. Kamuoyuna sevgi dolu saygılarımla duyurulur” dedi.

​Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkez’de bir araya gelen Zeydan’a rozetini CHP lideri taktı. AK Parti’nin fahri kurucusu Rüstem Zeydan, Ağustos 2019’da AKP’den istifa etmişti.

Sağlık Bakanlığı'nda Sıtma Savaş Dairesi Başkanlığı ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

AK Parti’de 23. Dönem Hakkari milletvekilliği yaptı. Zeydan, 2019 yılında partisinden istifa ederek ayrıldığını açıkladı.

Rüstem Zeydan aynı zamanda, eski AK Parti Hakkari milletvekili Mustafa Zeydan'ın oğludur.

Cezaevinde Selahattin Demirtaş ile birlikte tutuklu bulunan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın da ağabeyidir.

BİRÇOK İSMİ ARADI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun şu ana kadar çok sayıda ismi aradığı ancak şimdilik sadece Rüstem Zeydan'ın olumlu cevap verdiği görülüyor. Kılıçdaroğlu'nun aradığı isimler arasında olumsuz dönüş yapan birçok kişi var.


 

Yorumlar