Kerem Albayrak kimdir?

Kerem Albayrak kimdir, nerelidir, ne iş yapar, ne ile suçlanıyor şimdilerde nerede?

Google Haberlere Abone ol
Kerem Albayrak kimdir?

Kerem Albayrak kimdir, nerelidir, ne iş yapar, ne ile suçlanıyor şimdilerde nerede, iddialara göre şimdilerde bazı tatil köylerinde turizmcilere zorluklar çıkarmakla meşgul.

Kerem Albayrak'ın İngiltere'de yaşayan bir Türk vatandaşı olduğu tahmin ediliyor. 

Adı Apple'ı dolandırmaya çalışmakla veya Apple'a şantaj suçlamasıyla gündeme gelmişti. 

Kerem Albayrak , iCloud'u hacklediği ve Apple'a hesapları sıfırlamakla tehdit ettiği ve Mart 2017'de Apple'a şantaj yaptığı iddiasıyla 18 Ekim 2018'de tutuklanıp gözaltına alınan bir BT analistidir. Southwark'taki bir duruşma öncesinde koşulsuz kefaletle serbest bırakıldı. Kraliyet Mahkemesi. 

Kerem Albayrak ve Karim Baratov, 2017 yılında Yahoo! veri ihlalleri 

2018'de ABD'li yargıç Vince Chhabria, Karim Baratov'u beş yıl hapis cezasına çarptırdı ve ayrıca 250.000 ABD doları para cezasına çarptırdı.

Davasında savcı, Kaliforniya'nın Kuzey Bölgesi için ABD Avukatı olan Alex G. Tse idi.

Kerem Albayrak, Yahoo! ile arkadaş olmak ve Yahoo! çevrimiçi satış için veri ihlalleri veritabanı.

Kerem Albayrak daha sonra Yahoo davası nedeniyle ücretsiz olarak serbest bırakıldı 

2017 yılında Kerem Albayrak uluslararası basında kamuoyuna duyuruldu 

Kerem Albayrak, ihlalden elde edilen verileri satmaması karşılığında Apple Inc.'e para şantajı yapmakla da suçlandı . Kerem Albayrak'ın başlangıçta 175.000 dolar talep ettiği ve ardından şantajı 1.000.000 dolara çıkardığı bildirildi

Kerem Albayrak , 18 Ekim 2018'de Westminster Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi ve mahkeme, suçlamaların boyutu nedeniyle davanın Soutwhark Crown Court'a devredilmesine karar verdi.

Kerem Albayrak, Southwark kraliyet mahkemesine katıldı ve 14 Kasım 2018'de suçsuz olduğunu iddia etti. Court News resmi web sitesine göre Kerem Albayrak, Southwark Crown Court'taki bir duruşma öncesinde koşulsuz kefaletle serbest bırakıldı. 

Kerem Albayrak 14 Aralık 2019'da yargılanmış; 2 yıl hapse mahkum edilmişti.

YouTube'da yayınladığı bir video ile 300 milyondan fazla iCloud hesabı hacklediğini söyleyerek Apple'a şantaj yapan hacker Kerem Albayrak, İngiltere'de çıktığı mahkemede 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Cezası ertelenen Albayrak, toplam 300 saat kamu hizmeti yapacak ve 6 ay boyunca elektronik kelepçe takacak. 
 
Albayrak, ABD’li teknoloji devi Apple ile iletişime geçerek ve elindeki iCloud hesapları karşılığında şirketten 133 bin İngiliz Pound'u değerinde Bitcoin ve 837 İngiliz poundu değerinde iTunes kuponu talep etmişti.


 

Yorumlar