Kenya'daki devlet başkanlığı seçimi

- Siaya, Homa Bay, Kisumu ve Migori eyaletlerindeki oy verme işlemi yeniden ertelendi

Google Haberlere Abone ol
Kenya'daki devlet başkanlığı seçimi

NAİROBİ (AA) - Devlet başkanlığı seçiminin yapıldığı Kenya'da Siaya, Homa Bay, Kisumu ve Migori eyaletlerindeki oy verme işlemi yeniden ertelendi.

Kenya Bağımsız Seçim ve Sınırlar Komisyonu Başkanı Wafula Chebukati, başkent Narobi'de yaptığı basın açıklamasında, Siaya, Homa Bay, Kisumu ve Migori eyaletlerinde seçimin yeniden ertelendiğini söyledi.

Seçimin yapılacağı tarihin yakın olacağını belirten Chebukati, daha önce yaptığı açıklamada, güvenlik endişeleri nedeniyle bu eyaletlerdeki oy verme işleminin 28 Ekim'e ertelendiğini duyurmuştu.

- Muhalefetin boykot direnişi sürüyor

Ulusal basında yer alan haberlere göre, muhalefet partilerinin taraftarları, söz konusu eyaletlerde yolları kapatarak seçim görevlilerinin oy sandıklarını bölgeye sokmasına izin vermiyor.

Muhalefet lideri Raila Odinga bugün yaptığı açıklamada, partililerden, seçim komisyonunun erteleme kararı aldığı eyaletlerde oy kullanmaya gitmemelerini istemişti.

Muhalefet partilerinin liderleriyle dini liderler de bugün yaptıkları açıklamalarda, bölgelerinde seçim yapılmasına izin vermeyeceklerini yinelemişti.

Kisumu eyaletinde açıklama yapan papazlar, seçim komisyonunun kararının bölgeyi daha çok kaosa ve şiddete sürükleyeceğini ifade etmişti.

Bu eyaletlerdeki tüm güvenlik görevlilerinin geri çekilmesi çağrısında bulunan liderler, muhalefetin oy kullanmayacağını bildirmişti.

Oy sayım işleminin devam ettiği ülkede resmi sonuçlar halen açıklanmazken muhalefetin boykot direnişi dolayısıyla seçime katılım oranının düşük olduğu belirtiliyor.

Kenya'daki devlet başkanlığı seçimini protesto eden muhalefet partilerinin taraftarlarının düzenlediği gösterilerde şu ana kadar 5 kişi hayatını kaybetti, en az 26 kişi yaralandı.

Yorumlar