Kekova nerede, nasıl gidilir?

Kekova nerede, nasıl gidilir? Antalya'da bulunan bir ada olan Keova nerede, nasıl gidilir soruları çok arananlar arasında yerini aldı. Peki Kekova nerede, nasıl gidilir? İşte Detaylar

Google Haberlere Abone ol
Kekova nerede, nasıl gidilir?

Kekova nerede, nasıl gidilir? Son günlerin en çok sorulan sorularından olan Kekova nerede, nasıl gidilir oldu. İşte Kekova ile ilgili merak edilenler.

Kekova, Türkiye'nin turistik beldelerinden Antalya'nın Demre ilçesinde bulunan bir adadır. Kekova, bu ada üzerinde bulunan antik bir kentin adıdır. Ada Kekova adını bu antik kentten almıştır. Doğası ve yeşili ilecezbedici bir güzelliğe sahiptir. Kekova Adası sit alanında kalmaktadır. Arkeoloji bilimi açısından yüksek öneme sahiptir. 

Kekova adası muhteşem mavisi ile de ziyaretçilerin odak noktası haline gelmiştir. Balıkçıların tercih ettiği meknalardan biridir. Kekova tekne turu ile gezilebilecek nadide güzelliklere sahiptir. Kekova otelleri ziyaretçilerin istek ve ihtiyaçlarına göre çeşitli şekillerde dizayn edilmiştir. Ayrıca Kekova pansiyonları şirin dekorasyonları ile dikkat çekmektedir. Kekova, Akdeniz'in batık şehri olarak da bilinir. Ada, 4,5 km yüzölçüme sahiptir.

Kekova nerede

Kekova Adasında Gezilecek Yerler

  • Myra Antik Kenti
  • Amfi Tiyatro
  • Su altı amforaları
  • Su altı duvarları

 

Kekova Adası’na Nasıl Gidilir?

Antalya Kaş Limanı'na 3,5 saat uzaklıkta yer almaktadır. Tekne ile ulaşım mümkündür. Üçağız limanından da tekne ile adaya geçmek yarım saat sürmektedir. Kekova Adası Antalya havaalanına 179 km. uzaklıktadır. 

Kekova adası nerede

Yorumlar