Kaz Dağları'ndaki yangında son durum

Kaz Dağları'nda dün başlayan ve anında müdahale edilen orman yangını hala devam ediyor. Havanın kararmasıyla birlikte havadan müdahaleye ara verilmek zorunda kalınmıştı. Günün ağarmasıyla birlikte müdahaleye kaldığı yerden devam edildi.

Google Haberlere Abone ol
Kaz Dağları'ndaki yangında son durum

Balıkesir'in Kaz Dağları bölgesinde dün meydana gelen orman yangını devam ediyor. Yangına bir uçak, 10 helikopter, 40 arazöz ile havadan ve karadan müdahale ediliyor. 

Balıkesir'in Edremit ilçesi Güre Beldesi Kavurmacılar Mevkii'nde dün başlayan orman yangını devam ediyor. Dün hava kararana kadar 17 helikopter 4 uçak müdahale ederken, karadan da 38 arazöz, 14 su ikmal aracı, çeşitli iş makineleri ve 250'ye yakın personel karadan gece boyunca da çalışmalarını sürdürdü.

Sabahın ilk ışıklarıyla bölgeden tekrar beyaz dumanların yükseldiği görülürken, helikopterler de yangına müdahaleye başladı. Gün içerisinde yangının kontrol altına alınması bekleniyor.

Bölgede şu an rüzgarın etkili olmaması da ekiplerin lehine olarak değerlendiriliyor. Yangın bölgesi drone ile havadan da görüntülendi.

Yangın bölgede helikopterle havadan incelemelerde bulunan Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, sonrasında açıklamalarda bulundu. Karacabey, "Öncelikle hepimiz için geçmiş olsun. Kazdağları'nda bir orman yangını meydana geldi. Çok kısa sürede 7 dakikada ilk müdahale yapıldı. Ancak bulunan yerin sarp, kayalık olması, ulaşım imkanının biraz zor kısıtlı olması sebebiyle yangına yer ekiplerinin yoğunlaşması biraz zaman aldı. Yangının Kuzey cephesinin büyük ölçüde ilerlemesini durdurduk. Şu anda Kuzey-Batı kısmında ve Güney-Doğu kısmında çalışmalarımız devam ediyor. Az önce de ifade ettiğim gibi sahada yol sıkıntısı olması sebebiyle yol açmaya çalışıyoruz. Makinelerle, iş makineleriyle bir taraftan da arazözlerimizle yerden, hava araçlarımızla da havadan yangına müdahale ediyoruz. Kuzey cephesinde olduğu gibi diğer cephelerde de yangını kontrol altına almak için tüm mücadelemizi sürdürüyoruz. İnşallah çok fazla büyümeden yangını kontrol altına almak istiyoruz" dedi.

SON DAKİKA GELİŞMESİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Balıkesir Edremit yangınının saat 11.30 itibarıyla kontrol altına alındığını açıkladı.

Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor. 


 

Yorumlar