Kaymakamdan drone’li ve lokumlu trafik denetimi

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde trafik ekipleri kentin giriş noktasında bayram öncesi drone ile trafik kontrolü yaparak sürücüleri uyardı. Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer de denetimlere bizzat katılarak sürücüleri...

Google Haberlere Abone ol
Kaymakamdan drone’li ve lokumlu trafik denetimi

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde trafik ekipleri kentin giriş noktasında bayram öncesi drone ile trafik kontrolü yaparak sürücüleri uyardı. Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer de denetimlere bizzat katılarak sürücüleri ve yanındaki yolcuları trafik kurallarına uymaları noktasında bilgilendirerek lokum ikramında bulundu.

Tarihi evleri ile ünlü Safranbolu ilçesinde bayram öncesi trafik ve asayiş yönünden denetimler sıklaştırıldı. Bu bayram ilk kez havadan da drone destekli denetim yapıldı. Kentin giriş noktasında yapılan uygulamaya beraberinde ilçe Emniyet Müdürü Fatih Çalışır ile birlikte katılan İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer sürücülere ve yolcuları trafik kurallarına uymaları noktasında uyararak lokum ikramında bulundu.

Uygulama sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer, bayram öncesi emniyet ve jandarma ekiplerinin kentin değişik noktalarında asayiş ve trafik yönünden denetlemelerde bulunduğunu söyledi. Ürkmazer, amaçlarının vatandaşları bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve kuralları tekrar hatırlatmak olduğunu ifade ederek, “Kentimize gelen yerli ve yabancı vatandaşların aileleri ile birlikte sağ salim bayramı huzurlu bir şekilde geçirmesi için, bizim tüm emniyet, asayiş ve sağlık ekiplerimiz 24 saat esası ile çalışmaya devam ediyor. Emniyet ve Jandarma ekiplerimiz ilçemizin değişik noktalarında asayiş ve trafik uygulamalarını sürdürüyor. Bugün ekiplerimiz ayrıca drone cihazını da kullanarak ışık ihlallerinin önüne geçmek, hem de ilçenin girişinde buraya gelen vatandaşlara kuralları hatırlatmak, trafik bilincini tekrardan hatırlatmak adına uygulama yapıyor. İçişleri Bakanlığımızın önderliğinde temel noktamınız ‘frene değil kurala güven.’ Buraya gelen bütün vatandaşlarımıza bunları hatırlatıyoruz” dedi.

Öte yandan Emniyet ekiplerinin bayram süresince yoğunluğun olacağı tarihi ve turistlik bölgelerde de drone ile denetimlerini sürdüreceği öğrenildi.

Yorumlar