Kaş'taki orman yangını

- Antalya Orman Bölge Müdürü Türk: - "Şu an yangının tamamına yakını kontrol altına alındı" - "Bir helikopteri bölgede hazır bekletiyoruz. Olası bir duman çıkması halinde hemen yer ekipleriyle beraber müdahale etmek için"

Google Haberlere Abone ol
Kaş'taki orman yangını

ANTALYA (AA) - Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, Kaş ilçesindeki orman yangınının tamamına yakınının kontrol altına alındığını bildirdi.

Akkörü Mahallesi Kirazağacı mevkisindeki ormanlık alanda dün öğleden sonra henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangına, havadan ve karadan müdahale edildi. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına müdahale çalışmalarına, yangın söndürme uçakları ve helikopterlerin yanı sıra 20'den fazla arazöz, 4 dozer ve çok sayıda orman işçisi katıldı.

Gece saatlerinde kısmen kontrol altına alınan yangına müdahale eden ekipler, çalışmalarına devam ediyor.

Antalya Orman Bölge Müdürü Türk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu an yangının tamamına yakınının kontrol altına alındığını bildirdi.

Rüzgarın etkisiyle duman çıkan yerlere, tekrar yangına yol açmaması için ekiplerin anında müdahale ettiğini belirten Türk, "Bir helikopteri bölgede hazır bekletiyoruz. Olası bir duman çıkması halinde hemen yer ekipleriyle beraber müdahale etmek için." dedi.

Türk, yangının kontrol altına alındığı yerlerde soğutma çalışmalarının da devam ettiğini kaydetti.

Yorumlar