Karınca yumurtası yağı neden yasaklandı?

Karınca yumurtası yağı neden yasaklandı, Sağlık Bakanlığı neden bu yönde bir karar aldı, şu anda kullanımı yasak mı soruları güzelliğine meraklılar tarafından sıklıkla soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
Karınca yumurtası yağı neden yasaklandı?

Karınca yumurtası yağı neden yasaklandı, ne zaman yasaklandı soruları bu aralar güzelliğine meraklı olanlar için sıklıkla cevabı aranan soru oldu. Orijinal adı Ant Egg Oil olan karınca yağı bir süre önce Sağlık Bakanlığı tarafından yasaklanmıştı. Şimdilerde, ise karınca yumurtası yağı neden yasaklandı soruları merakla soruluyor. 

İşte karınca yumurtası yağı yasağı ile ilgili detaylar: 

Karınca yumurtası yağı başta İran olmak üzere Asya ülkelerinden ihraç ediliyordu. Karınca yumurtası yağın özellikle de kadınlar tarafından tüy dökücü olarak cilt bakımı ve cilt parlatma işlemlerinde kullanılıyordu. 

Karınca yumurtası yasağı bundan yaklaşık 6 yıl önce Sağlık Bakanlığı tarafından yasaklandı. 

Yasaklanmasının nedeni ise bakanlık tarafından yapılan açıklamada net olarak belirtilmişti. 

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü tarafından kozmetik üreticilerine gönderilen resmi yazıda, karınca yumurtası yağı içeren ürünlerle ilgili yapılan kontrollerde, kozmetik ürünleri yönetmenliğinin ürün güvenlik değerlendirme gereklerine uyulmadığı için piyasadan toplatılmasına ve yeniden üretim yapılmamasına karar verildiği belirtilerek şu görüşlere yer verilmişti:

"Karınca yumurtası yağı içeren, 'Karınca Yumurtası Yağı' adlı, karınca adı ve resmi belirtilen (Ant Egg Oil) tüm ürünlerin, Bakanlığımızca yapılan denetimlerde, Kozmetik Yönetmeliği'nin ürün güvenlik değerlendirme gereklerini yerine getirmediği tespit edildiğinden piyasadan toplatılmasına karar verilmiştir ve toplatma faaliyeti devam etmektedir.

Bu sebeple karınca yumurtası yağı içeren, Karınca Yumurtası Yağı adlı, Karınca adı ve resmi belirtilen tüm ürünlerin kozmetik yönetmenliğindeki güvenlik değerlendirme gereklerini yerine getirinceye kadar üretilmemesi, piyasaya arz edilmemesi gerekmektedir."

Büyük bölümü İran'dan ithal edilen karınca yumurtası yağının, vücutta istenmeyen tüylerin çıkmasını engellediği gerekçesiyle, özellikle kadınlart arafından tercih edildiği belirtiliyor.

Karınca yumurtası yağı özetle; sağlık bakanlığı tarafından kurallara uygun şekilde üretilmediği ve sağlık açısından tehlike barındırdığı gerekçesiyle yasaklanmıştı.

Yorumlar

Bayan Sanki bundan daha zararlı şey yok Muş gibi