Karbon ayak izini düşürenlere ödül

Süt üreticileri, karbon ayak izini düşürmeye yönelik yetiştiricilik yapanları ödüllendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Karbon ayak izini düşürenlere ödül

Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D), sera gazı salımlarını azaltıp karbon ayak izini düşürerek ülkenin iklim direncini artıran kuruluşları ödüllendirdi.

İstanbul Teknik Üniversitesinde (İTÜ) yapılan açıklamada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile İTÜ ana desteğinde SÜT-D, "İklim Dirençli Sanayi ve Güçlü Türkiye" başlığında 8. İstanbul Karbon Zirvesi’nin 2 Mayıs'ta İTÜ'nün tescilli yeşil yerleşkesinde yüksek paydaş katılımla gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen SÜT-D Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, endüstrinin yeşil, döngüsel, dijital dönüşümde düşük karbon ekonomisi yolunun şart olduğunu kaydetti.

Karaosmanoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Sürdürülebilir üretim, tüketim ve hizmette karbon yönetimini mükemmel başaranları, düşük karbon ekonomisi için uğraş verenleri desteklemeyi ve böylece toplumda konunun bilinirliğini paydaş katılımı ile artırmayı hedefleyen SÜT-D, sürdürülebilirlik yönetimi üst başlığında başta çevresel göstergelerinde olmak üzere sosyal ve yönetişimsel göstergelerine yansıyan sera gazı azaltımı başarılarını ödüllendirmekte."

Açıklamada, bu yıl "küresel ısınma" skeci ile küresel ısınma, iklim değişikliği ve karbon ayak izini güldürüp düşündürerek anlatarak, yaygın bilinirliğe katkı sunan, skeçlerinde insan ve doğa korumayı hep önceleyen Güldür Güldür Show’un "2023 SÜT-D Düşük Karbon Kahramanı" ilan edildiği aktarılarak, "atıktan enerji üretiminde karbon ayak izini düşürenler", "geri dönüşümün teknik cazibesini karbon yönetiminde uygulayanlar", "güneş gücünü karbon yönetiminde ışıldatanlar", "yenilenebilir enerji kaynaklı iklim dostu başarılar", "düşük karbon ayak izi için yenilikçi ürünler", "yenilikçi çözümlerle sera gazı salım azaltanlar" kategorilerinde birçok kuruluşun ödüle layık görüldüğü, bazı kuruluşların da SÜT-D 2023 düşük karbon kahramanları ilan edildiği bildirildi.

Yorumlar