Yasağa rağmen çakarlı araçlar yollarda

Trafikte neden oldukları mağduriyetler nedeniyle çakarlı araçlara getirilen geçiş üstünlüğü yasağına rağmen bu araçlar hala yollarda

Google Haberlere Abone ol
Yasağa rağmen çakarlı araçlar yollarda

Geçiş üstünlüğü iptal edilen ‘çakarlı’ araçlar, İstanbul’un Bağcılar ilçesinden itibaren TEM, Basın Ekspres, O-3 ve O-6 bağlantı yollarının Atatürk Havalimanı istikametinde özellikle akşam saatlerinde yoğunlukta.

‘Çakar’ adı verilen sistemde otomobillerin ön kısmına yerleştirilen mavi-kırmızı ışık yer alıyor.

İçişleri Bakanlığı, polis araçları hariç bütün çakarlı araçların geçiş üstünlüğünü iptal etmiş, düzenlemede, hiçbir çakarlı aracın görev kağıdı olmadan bu üstünlüğü kullanamayacağı ve konvoy haricinde çakar yakmanın da yasaklandığı yer almıştı.

Mahmutbey gişelerinin neden olduğu trafik yoğunluğunda birçok sürücü, çakarlı araçlar tarafından sıkıştırıldıklarını belirterek şikayetçi. Çakarları yakıp siren çalan araçlar bu güzergahta emniyet şeridini de ihlal ediyor. Emniyet şeridinde çakarlı araç konvoyu oluşurken, kimi zaman ambulanslar dahi emniyet şeridinde ilerleyemez hale geliyor.

Kameraya yansıyan denetimde bir minibüsün sürücüsü, polisleri görünce çakarları kapattı. Bunu fark eden trafik ekipleri aracı durdurdu. Sürücü, aracında çakar sistemi olmadığını söyledi. Fakat polisler, minibüsün panjur kısmındaki çakar lambalarını tespit etti. Sürücüye usulsüz çakar lambası ve siren takmaktan ceza yazıldı.

Yorumlar