THY'den Amerikan Boeing firması hakkında flaş karar

Türk Hava Yolları, Amerikan Boeing şirketine ait bazı uçakları seferlerinden kaldırma kararı aldı. Kararın nedeni ise aynı modeldeki uçağın Etiyopya'da düşmesi oldu.

Google Haberlere Abone ol
THY'den Amerikan Boeing firması hakkında flaş karar

Son 5 ay içerisinde Endonezya ve Etiyopya'da düşen iki Boeing 737 Max tipi uçağın ardından Türk Hava Yolları, bu uçakların uçuşlarını ikinci bir karara kadar durdurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Boeing 737 MAX 8 ve/veya Boeing 737 MAX 9 tipi hava araçlarının uçuşlarının, uçuş emniyetini teminen tedbir amaçlı olarak ikinci bir karara kadar durdurulduğunu açıkladı. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamada, "Yurtdışında 5 ay içerisinde Boeing 737 MAX 8 ve/veya Boeing 737 MAX 9 tipi uçakların karıştığı iki farklı kazanın muhtemel oluş sebepleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından değerlendirilmiştir.

Söz konusu değerlendirmeler neticesinde Boeing 737 MAX 8 ve/veya Boeing 737 MAX 9 tipi hava araçlarının uçuşları, uçuş emniyetini teminen tedbir amaçlı olarak ikinci bir karara kadar durdurulmuştur" denildi. 

Yorumlar