Karantinadaki mahallede bir kişi öldü

İpekyolu ilçesinde geçtiğimiz günlerde karantinaya alınan mahallede bir kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Karantinadaki mahallede bir kişi öldü

Van'ın İpekyolu ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alınan mahallede salgına yakalanan bir kişi hayatını kaybetti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, ilçenin Ortanca Mahhalesi'nde yasak olmasına rağmen taziye kabul edilen evle bağlantılı Kovid-19'a yakalananların sayısı 128'e yükselirken, hastanede tedavi altına alınan bir kadın hayatını kaybetti, Sağlık Bakanlığının belirlediği kurallar çerçevesinde toprağa verildi.

Öte yandan, Edremit ilçesi Eminpaşa Mahallesi'nde de yine taziye evi ile bağlantılı vaka sayısı 35'e yükseldi. Uyarıları dikkate almayıp taziyeleri kabul ettiği belirtilen kişiye idari para cezası uygulandı.

Van'da toplam vaka sayısı 478, taburcu olan hasta sayısı 378 oldu. Tedbir amaçlı 18 bin kişinin karantina uygulaması devam ediyor.

ŞANLIURFA'DA 3 BİNA KARANTİNAYA ALINDI

Şanlıurfa'da 3 bina, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Hıfzısıhha Kurulunca salgınla mücadele kapsamında yeni tedbirler alındı.

Bu kapsamda, Karaköprü ilçesinin Akbayır Mahallesinde, Viranşehir ilçesinin Hürriyet Mahallesi ile Harran ilçesinin Hz. Yakup Mahallesinde oturan bazı vatandaşların Kovid-19 test sonucu pozitif çıktı.

3 mahallede tespit edilen 3 binada 14 gün karantina uygulanmasına karar verildi.

Öte yandan Siverek ilçesinde 6, Haliliye ilçesinde ise 1 binada 14 gün uygulanan karantinanın ise sona erdiği bildirildi.

Yorumlar