Karantinadaki kişi sayısı açıklandı

Yurt dışından geldikten sonra öğrenci yurtlarında karantinaya alınan kişi sayısı 11 bin 269 olarak açıklandı. Toplam 23 ilde karantina uygulaması devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Karantinadaki kişi sayısı açıklandı

Türkiye'de karantina altında olan vatandaş sayısı açıklandı. Özellikle de yurt dışından gelerek karantina altına alınan kişi sayısı merak ediliyordu. Konuyla ilgili bilgi Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan geldi. 

Bakan Kasapoğlu yurt dışından gelen 11 bin 269 vatandaşın 23 ildeki 36 yurtta karantina altında bulunduğunu açıkladı.

Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında, yurt dışında bulanan Türk vatandaşlar uçaklarla Türkiye'ye getirilerek, karantina yurdu olarak belirlenen yurtlara yerleştirildi.

Çeşitli illerde bulunan belirli yurtlara yerleştirilen vatandaşların karantina süreci devam ederken, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yurt dışından gelen 11 bin 269 vatandaşın 23 ildeki 36 yurtta karantina altında bulunduğunu açıkladı.

TÜRKİYE'DE KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

Öte yandan dün akşam Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamada Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı da verildi. Buna göre; dün akşam itibariyle Türkiye'de çoğunluğu yaşlılardan oluşan 30 kişi virüs nedeniyle öldü. 20 bin kişi üzerinde yapılan testlerde 1236 kişide koronavirüs bulundu.

KORONAVİRÜS İNSAN VÜCUDUNDA NASIL YAYILIYOR?

 

Yorumlar