Karamollaoğlu, Hilal Kaplan'dan özür diledi

SP Lideri Karamollaoğlu, partisinin Tokat Merkez İlçe Başkanı Savaşan'ın hakaret ettiği Hilal Kaplan'ı arayarak özür diledi.

Google Haberlere Abone ol
Karamollaoğlu, Hilal Kaplan'dan özür diledi

Şehit eşi Esma Kılıçaslan Yılmaz ile Yazar Hilal Kaplan'a, Saadet Partisi Tokat Merkez ilçe Başkanı Ebubekir Savaşan tarafından yapılan hakaretlerin neden olduğu tartışmada yeni gelişmeler yaşandı. Savaşan, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Savaşan'ın mensubu olduğu Saadet Partisi ise onu ihraç edeceğini veya disiplin kuruluna sevk ettiğine yönelik bir açıklama henüz yapmadı.

Öte yandan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, hakarete uğrayan isimlerden Hilal Kaplan'ı telefonla arayarak üzüntülerini bildirdi, özür diledi. Karamollaoğlu, haraket eden şahsın ise partiden kovulacağını söyledi. 

Yazar Hilal Kaplan, Karamollaoğlu'nun olaydan sonra kendisini arayarak üzüntülerini dile getirdiğini söyledi. Kaplan, yaşanan gelişmeleri köşesine taşıdı. 

İşte Kaplan'ın yazısından konuyla ilgili bölüm:

Akşam saatlerine doğru Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da telefonla ulaştı. "Ne kadar üzüldüğümü söyleyemem. Bize de insanlığa da yakışmaz. Gerekeni yapacağız. Rıza göstermemiz mümkün değil. Bizden yana bir şey varsa özür dileriz diyelim. Farklı görüşler, insanları rencide etmeye sebep olamaz. Hakkınızı helal edin" dedi.

Kendisine hakkımın helal olduğunu söyleyip teşekkür ettikten sonra Ayasofya'da namaz kılınan bir gün, cami içinde fotoğraf çektiren iki hanıma, üstelik bir şehit eşine bunun bir Saadet Partili tarafından yapılmasını nasıl yorumladığını sordum. Başka Saadet Partililerin de benzer yorumlar yaptıklarını gördüğümü ve bunun münferit olmadığını belirttim. O da Ayasofya kararının "övgüye layık" olduğunu söyledikten sonra "buna bir bahane bulup kıyısından köşesinden sizlere karşı böyle bir yaklaşım gösterilmesini tasvip etmemiz mümkün değil" diyerek söz konusu şahsın da parti şemsiyesi altında yer almayacağını ve ihraç edileceğini ifade etti.

Kendisi de Milli Görüş geleneğinden gelen şehit eşi Esma'nın, geçtiğimiz sene Karamollaoğlu'na yönelik, "Nasıl 15 Temmuz'a 'tiyatro' diyenlerle biraraya geldiniz?" çıkışını da sordum. Kendisinin daha geçtiğimiz ay Esma için "proje" demiş olduğunu hatırlatıp Esma'nın bu şekilde tahkir edilmemesini rica ettim. "Bana gelen bilgi, bunun planlı olduğu şeklindeydi ama bugün görüyorum ki belki de bir acının neticesinde, bilerek veya bilmeyerek gösterilen bir feverandı. Sizin yanınızda olduğunu görmek de benim açımdan hüsnü zanna sebep oldu. İnanç itibariyle bakmamız gerekir. Bir yanlışımız oldu ise özür dilemesini de biliriz" dedi.

 

Yorumlar