Karaciğer yorgunluğu nedir, neden olur?

Karaciğer yorgunluğu nedir, neden olur? Karaciğer yorgunluğuna iyi gelir? sorularının yanıtı merak ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Karaciğer yorgunluğu nedir, neden olur?

Karaciğer yorgunluğu nedir, neden olur, neler iyi gelir? sıkça merak edilen ve araştırılanlar arasındaki yerini koruyor.

Karaciğer yorgunluğu hafife alınmaması gereken sorunlardan biridir. Sağlığımızı oldukça yakından ilgilendiren karaciğer yorgunluğuna oldukça dikkat edilmesi gerekmektedir.

Karaciğer yorgunluğunun sebep olabileceği hastalıkların ne olduğunu biliyor musunuz? Sindirim bozukluğu, hazımsızlık, kabız ve ishal, apandisit, şeker hastalığı, şişmanlık veya zayıflık, kansızlık, kolibasiloz, bağırsak iltihapları, ekşimeleri ve spazmları, mineral eksiklikleri, işitme ve görme bozuklukları, cilt hastalıkları, tansiyon yüksekliği, bacaklarda şişme ve kızarma, mafsal romatizması, sinizüt, kronik bron-jit, astım, saman nezlesi ve diğer allerjik olaylar, selülit, kas zafiyeti, varis hemoroid, verem gibi hastalıklar…

Ancak vücudumuz, karaciğerde işlerin yolunda gitmediğini, bu çok değerli organın yorgun düştüğünü bazı belirtilerle gösterir. Bunların başlıcaları paslı bir dil ve nefesin kokması, kalp ağrıları, mide bulantısı, midede şişkinlik ve gazlanma, başta ağırlık ve baş ağrıları, çok berrak veya çok yüklü idrar, sarı bir ten, kırmızı bir burun ve yüzde lekeler…

Öyleyse karaciğerin sağlığı için, tam bir kimyasal ürün olan beyaz şekere, rafine tuza, rafine yağlara, hayvansal katı yağlara, konservelere, beyaz undan yapılan ekmeğe ve hamur işlerine, kırmızı ete, kimyasal yapay besinlere (kola gibi) ilaçlara, alkollü içkilere hayır demeliyiz.

Dostlarımız ise esmer undan yapılmış ekmek ve hamur işleri, meyveler, bal, kaya tuzu, rafine edilmemiş ve bir kere ezilerek elde edilmiş zeytinyağı veya ayçiçek yağı, şekerli kuru meyvelere, havuç, pancar, lahana, enginar, kereviz, karahindiba, sarmısak, pırasa, peynir, soya ve kepekli tahıl ürünleridir.

Karaciğer Yorgunluğu Belirtileri

Karaciğer yorgunluğu birçok sağlık sorunlarına sebep olabileceği gibi çeşitli belirtilerle kendini göstermektedir. Aşağıdaki belirtilerin görülmesi durumunda bir uzman doktora görünülmesi önerilmektedir. 

Karaciğer yorgunluğundan genellikle;

- Paslı bir dil görülmektedir

- Nefesin ağır kokması,

- Çarpıntıların yanı sıra kalp ağrıları,

- Mide ağrıları ve mide bulantısı,

- Gaz ve midede şişkinlik

- Baş dönmesi ve baş ağrıları

- Oldukça berrak veya çok yüklü idrar

- Sarılığa benzer sarı bir ten rengi

- Kırmızı rengine bürünmüş bir burun 

- Deri ve yüzde çeşitli lekeler

Yorumlar