Kar kalınlığı bazı bölgelerde 1,5 metrenin üstünde

- İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Metin Çetin: - "Yoğun kar yağışıyla birlikte kapanan aynı köy yolunu 5-6 defa açtığımız oluyor"

Google Haberlere Abone ol
Kar kalınlığı bazı bölgelerde 1,5 metrenin üstünde

 Bartın'ın Ulus ilçesinde kar kalınlığının 1,5 metreyi aştığı bölgelerde ulaşımda aksaklık yaşanmaması için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

Kar kalınlığının 1,5 metreyi geçtiği Ulus ilçesinin yüksek köylerindeki araçlar kar altında kayboldu, evlerin çatılarında büyük kar kütleleri oluştu.

Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri, bölgede ulaşımı sağlamak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Metin Çetin, AA muhabirine, İl Özel İdaresi Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi (ÖZKARKOM) bünyesinde oluşturulan Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerince 59 personel ve 38 araçla yoğun çalışma yaptıklarını söyledi.

Ekiplerin 2 bin 250 kilometrelik yol ağında 24 saat esasına dayalı yol açma çalışması yürüttüğünü aktaran Çetin, "Yoğun kar yağışıyla birlikte kapanan aynı köy yolunu 5-6 defa açtığımız oluyor. Birçok bölgede kar kalınlığı 1 metreyi aştı. Tabii burada acil hastalara, diyaliz hastalarına, doğum ve ölüm gibi durumlarda öncelik sağlanıyor. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşamadık." dedi.

- "Kepçeler sürekli yollarımızı açıyor, devletimize teşekkür ederiz"

Şirinler köyü sakinlerinden Ahmet Sefer de 10 gündür etkili olan yağışın ardından kar kalınlığının 1,5 metreyi bulduğunu, evden güçlükle çıktıklarını anlattı.

İş makinelerinin 4 kez kapanan köy yolunu açtığını vurgulayan Sefer, "Kepçeler, dozerler sürekli gelip yollarımızı açıyor. Devletimize teşekkür ederiz. 40 yıl öncesinde böylesine bir kar gördüm." diye konuştu.

Kazım Doğdu ise uzun yıllardır köylerinde böylesine bir kar görmediklerini belirterek, "Allah razı olsun, İl Özel İdaresi ekipleri gece saat 4-5'te gelip yollarımızı açıyor. 4-5 sefer kapanan yollarımız açıldı." dedi.

Öte yandan, Şirinler köyünde karla kaplı ağaçlarla bütünleşen ahşap köy evlerinde güzel manzaralar oluştu.

Yorumlar