Kapadokya balon fiyatları ne kadar, balon turu ücreti 2022?

Kapadokya balon fiyatları ne kadar, balon turu ücreti 2022? Kapodakya'ya giderek balon turu yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği konu balon turu fiyatı ne kadar, sorusunun cevabı oluyor. İşte Kapadokya'da balon turu yapmak isteyenlerin bilmesi gereken bütün konular:

Google Haberlere Abone ol
Kapadokya balon fiyatları ne kadar, balon turu?

Kapadokya balon fiyatları ne kadar, balon turu ücreti 2022? Türkiye'nin nadide turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya'ya gitmek isteyen vatandaşların aklındaki ilk aktivite balon turu yapmaktır. Ancak balon turu yapmadan önce bilinmesi gereken ve birçok kişinin merak ettiği önemli konular var. Kapadokya balon fiyatları ne kadar, balon turu ücreti 2022?

Bunların başında tabii ki balon turu fiyatları geliyor. Yani genel olarak Kapadokya'ya gidenlerin merak ettiği veya cevabını bilmesi gerektiği sorular sırasıyla şunlar: Kapadokya balon turu fiyatı ne kadar, balon turu ne kadar sürüyor, kaç saat sürüyor, balon turu ne kadar yüksekte seyrediyor, balon turunun rotası nedir? Bir kişi fiyatı ne kadar, özel gün ve etkinlikler için fiyatlar ne kadar? İşte bütün bu soruların cevaplarının derlendiği makale: 

Kapadokya Balon Turu fiyatları sezon içerisinde değişkenlik göstermektedir. Zaman içerisinde yoğunluklar yaşanabiliyor, rezervasyonlarınızı Kapadokya’ya gelmeden önce gerçekleştirmenizi öneriyoruz.

Kapadokya’nın eşsiz dokusunu gökyüzünden görmek isteyenlere, sabahın erken saatlerine saatlerini kurmaları gerektiğini hatırlatalım önce.

Direksiyonsuz, dümensiz hayal taşıtları olan balonlar, rüzgarın sözünü dinleyerek rotasını ona göre belirliyor. Yani her uçuş bir diğerinden farklı, her rota birbirinden bağımsız. ‘Uçaklarla kıyaslamayın, rüzgarla kıyaslayın’ diyeceğimiz yükseklikler ise 1000 ila 1500 feet arasında değişiyor, bir diğer deyişle balonlar 900 metreye kadar çıkabiliyor.

KAPADOKYA BALON TURU SABAH UÇUŞLARI HANGİ SAATLERDE YAPILIYOR?

Kapadokya balon turu için firmaların uyguladığı iki uçuş var. Birincisi ilk uçuş denilen 1. Sorti gün doğumunun renklerini görebileceğiniz uçuş. İkincisine ise geç uçuş deniliyor ki bu uçuşta güneş doğmuş oluyor ve renk cümbüşünü kaçırmış oluyorsunuz. Bu yüzden Kapadokya’da en çok 1. Uçuş tercih ediliyor.

Kapadokya balon fiyatları ne kadar, balon turu ücreti 2022?
Kapadokya balon fiyatları ne kadar, balon turu ücreti 2022?

 

Balon turu için anlaşmış olduğunuz firma size bir gün öncesinden uçuş için kaçta hazır olmanız gerektiğini telefonla ya da mesajla bildiriyor. Kışın yapılan uçuşlar genellikle sabah 5.00 – 5.30 sularında gerçekleşiyor, yazın yapılanlar ise 6.30’da başlıyor.  Sizin en az bir saat önce transferiniz için hazır olmanız gerekiyor. Otelinize geri bırakılmanız için saat 7.00 den sonra oluyor.

KAPADOKYA BALON TURU HER MEVSİM YAPILIYOR MU?

Kapadokya’nın her mevsimi ayrı bir güzellikte ve ayrı renklerle yaşanıyor. Bu yüzden balon turları da yılın 12 ayı, hava koşullarının uygun olduğu her zaman yapılıyor. Güvenlik için rüzgar hızının en fazla 11 km. olması gerektiğinden yağmurlu ve fırtınalı havalarda uçuşlar yapılmıyor.

Kapadokya balon fiyatları ne kadar, balon turu ücreti 2022?
Kapadokya balon fiyatları ne kadar, balon turu ücreti 2022?

 

KAPADOKYA BALON TURUNDA BÖLGEDE NERELER GÖRÜLEBİLİYOR?

Ürgüp, Göreme, Avanos gibi Kapadokya’nın tüm cevherlerini barındıran yerleri 4-20 km arasında balondan kuşbakışı görebiliyorsunuz. Sokak aralarındaki taş evler, Uçhisar Kalesi, kıvrılarak akan Kızılırmak, Erciyes, Hasan Dağı’nın daha bir yakınlaşan heybeti, kayadan oyulmuş kiliseler, güvercinlerin mekanı güvercinlikler, yeni uyanan vadiler, yeşile durmuş bağlar bahçeler ve tabii taş kesilmiş Kapadokya silueti peribacaları yerden bir masal diyarı gibi selamlıyor sizi.

Kapadokya balon fiyatları ne kadar, balon turu ücreti 2022?
Kapadokya balon fiyatları ne kadar, balon turu ücreti 2022?

 

KAPADOKYA BALON TURU GÜVENLİ Mİ?

Kapadokya balon turu 20 yılı aşkın bir süredir yapılıyor. Firmaların uçuş ekipleri donanımlı, FFA Sivil havacılık sıcak balon lisansına sahip pilotlardan oluşuyor. Balonlar sık sık Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığına bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün belirlemiş olduğu yönergeye uygun kontrol edilip denetleniyor.  Balonlarla ilgili güvenlik önlemlerinin kontrollü olduğu uçuşlarda zorunlu uçuş sigortası da yapılıyor.

KAPADOKYA BALON TURU FİYATLARI NEDİR?

Yeni düzenlemeye göre Kapadokya’da bir çok firmanın işbirliği içerisinde sundukları minimum fiyat anlaşması var. Sunulan paketlerdeki uçuş süresi ortalama 1 saat olan turların fiyatları yıl içerisindeki sezona göre değişkenlik gösteriyor. 1 saatlik uçuşu kapsayan ve toplam 3 saat kadar süren balon turu fiyatı 150 euro civarındadır. 6 yaşından küçük çocuğunuzla balona binemiyorsunuz. 6-12 yaş arasındaki çocuklar da yetişkinler gibi fiyatlandırılıyorlar. 

Kapadokya balon fiyatları ne kadar, balon turu ücreti 2022?
Kapadokya balon fiyatları ne kadar, balon turu ücreti 2022?

 

Kapadokya balon turunda balonlara kaç kişi binebiliyor?

Kapadokya balon turlarında balonların kapasiteleri birbirinden farklı olabiliyor. Bir balon ortalama 10- 20 kişilik kapasiteyle havalanıyor. Eğer tur katılımcısı fazla olursa başka bir balon havalandırılıyor.

Kapadokya balon turuna çıkarken nelere dikkat etmelisiniz?

Balonun içindeyken yaşayacağınız anlar yerden kestiremeyeceğiniz kadar eşsiz bir deneyim olacak. Bu anları ölümsüzleştirmek için bir fotoğraf makinesi veya bir kamera almayı sakın unutmayın. Hem sepetin içinde kendinizi, hem bulutları hem de yerde boylu boyunca serilmiş Kapadokya’yı görüntülemeye doyamayacaksınız.

Kapadokya balon turu yapan firmalar nelerdir?

Kapadokya’da profesyonel olarak balon turu düzenleyen birçok firma var. 

Skyway Balloons (Ürgüp)

Atmosfer Balloons (Avanos)

Royal Balloon (Göreme)

Kapadokya Balloons (Göreme)

Anatolian Balloons (Göreme)

Voyager Balloons (Göreme)

Göreme Balloons (Ürgüp)

Ürgüp Balloons (Ürgüp) 

Cappadocia Balloon Turca (Avanos)

Sultan Balloons (Uçhisar)

Kaya Balloons (Ürgüp)

Kapadokya balon fiyatları ne kadar, balon turu ücreti 2022?
Kapadokya balon fiyatları ne kadar, balon turu ücreti 2022?

 

Balon turu fiyatları ne kadardır?

Herkesin merak ettiği konulardan biri de balon turlarının fiyatları. Kapadokyada’ki balon fiyatları 150 Euro’dan başlamaktadır. Özel uçuş ile evlenme teklifi edebilir ya da az kişi ile uçmak isteyerek daha özel paketleri seçerseniz fiyat artacaktır.

2022 sezonu için Kapadokya Balon Turu fiyatı;

Mart ayında kişi başı 140-190 Euro,

01 Nisan – 31 Ağustos tarihleri arasında kişi başı 170-200 Euro,

Eylül ve Ekim aylarında ise kişi başı 190-240 Euro arasında.

Kapadokya balon turu hangi bölgede yapılıyor, rotamız ne?

Kapadokya balon turlarının tek bir rotası yok. Genellikle hava durumuna öre bu rotalar değişiklik gösterebiliyor. Ancak genel olarak Avanos ve Göreme arasında geziler gerçekleştiriliyor.

Peki balon turları hangi saatlerde yapılıyor?

Balon turları gün doğumunda, gün doğumu sonrasında ve gün batımında gerçekleştiriliyor. Ancak eğer sezonlar yoğun değilse genellikle gün doğumu sırasında balon turları tercih ediliyor. Transfer araçları sizleri otellerinizden saat 4 gibi alıyorlar ve gün doğumunu en şahane şekilde izlemeniz sağlıyorlar. Her ne kadar o saatte kalkmak zor olsa da emin olun ki gördüğünüz görüntüden sonra uyumamayı bile göze alıyorsunuz.

Balon turu için en ideal zaman ne zamandır?

Kapadokya’da yılın her mevsiminde hava balonu ile tura çıkabilirsiniz. Ancak Nisan, Mayıs, Ekim, Kasım ve Ocak aylarında daha konforlu ve zevk alacağınız uçuşlar yapmanız mümkün.

Uçuşlar için neden sabah saatleri tercih ediliyor?

Bu saatler hem en soğuk hem de en sakin saat dilimleri. Hem inişin yumuşak olması için hem de balonun istenilen seviyeye kolaylıkla yükselebilmesi için sabah saatleri uçuş için en uygun saat olarak belirlenmiştir. Bunun yanı sıra sabah güneşin doğuşunu izlemek gibi muhteşem bir görüntüyü de ancak sabahın erken saatlerinde uçuş yaparak kazanabilirsiniz.

Kapadokya balon fiyatları ne kadar, balon turu ücreti 2022?
Kapadokya balon fiyatları ne kadar, balon turu ücreti 2022?

 

Balon seyahati için ne getirilmeli ne giyilmeli?

Hem kış aylarında hem de yaz aylarında da uçuşların olduğu göz önüne alınırsa bu durum biraz değişiklik gösterir. Ancak yaz için Jean ve düz tabanlı ayakkabı tercih edilebilir, kış için ise sıcak tutan giysiler uygun olacaktır. Arazi ortasında iniş durumlarına önlem olarak düz tabanlı ayakkabı ve bir ceket alabilirsiniz. Balon içerisine bu çok güzel anların fotoğraflarını çekmek için ise fotoğraf makinesini yanınızdan eksik etmeyin.

Yükseklik korkusu olanlar balon uçuşa katılabilir mi?

Balon içerisinde yükselirken hareket halinde olunduğundan rüzgâr hissedilmeyecek ve hareket hissedilmediğinden dolayı da bir uçurum kenarındaki etkiyi vermeyecektir. Şu ana kadar yükseklik korkusu olan birçok insan bu uçuşu en rahat şekilde atlattığından dolayı balon uçuşu ile yükseklik korkusunun çok yakından bir alakası bulunmamaktadır.

Uçuş için yaş sınırı var mı?

Hemen hemen tüm uçuşlar 6-90 yaş arası tüm bireyler için mümkün. Sepete tırmanabilme kabiliyeti gösteren bireyler rahatlıkla uçuşa katılabilir.

Hamileler balon turuna katılabilir mi?

Hamile ya da hamilelik şüphesi olan kimse balon turlarına alınmamaktadır.

Kimler Balon Turuyla uçmamalı?

Yakın geçmişte ameliyat olanlar

6 yaş altındaki çocuklar

Hamile olanlar

Koltuk değneği kullananlar

Akli dengesi olmayanlar

Kalça ya da belinde ağrısı olanların balon turuyla uçmamaları gerekir.

Kaynak: kapadokyadayim.com


 

Yorumlar