Kandil operasyonunu Temel paşa yönetecek

Zeytin Dalı Harekatı'nı başarıyla yöneten ve terör örgütüne ağır zaiyat verdiren 2'inci ordu komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'in Kandil'e yapılacak muhtemel operasyonun başında olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Kandil operasyonunu Temel paşa yönetecek

Türkiye, güneyinde oluşturulmak istenen terör koridoruna karşı gerek Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatları ile çok net adımlar atarak dış güçlerin 'içine hapsolmuş bir Türkiye' hayalini suya düşürmüştü.

Güvenlik kaynakları Mehmetçiğin Kandil dağına yönelik geniş kapsamlı operasyona hazır olduğu bilgisini verirken, bu önemli operasyonu yönetmesine kesin gözüyle bakılan İsmail Metin Temel Paşa da sadece teröristlerde değil, içerideki terör işbirlikçilerinde de rahatsızlığa neden oldu.

15 Temmuz’da öldürülmek istenmişti

Özel Kuvvetlerde, Bolu ve Kayseri Komando tugaylarında görev yapmış olan Temel Paşa, Kuzey Irak'takiler de dahil terörle mücadelede çok sayıda operasyona katılmış tecrübeli bir komutan olarak öne çıkıyor.

15 Temmuz'daki hain darbe girişiminde FETÖ mensuplarınca birliğine özel bir birlik gönderilerek infaz edilmek istenen Temel Paşa'nın o gece yaşadıkları ve darbenin başarısız olması için ortaya koyduğu tavır daha sonra ortaya çıkmıştı.

"Temel Paşa’nın olduğu harekatlarda tarihi başarılar"

Türkiye'nin 'İsmail Metin Temel' ismini duymasını sağlayan olay ise Zeytin Dalı Harekatı olmuştu. Darbe girişiminin ardından çok yıpranan TSK'nın böyle bir harekat düzenlemeyeceği ve 'batağa saplanacağı' iddialarına karşın Mehmetçik Temel Paşa komutasında adeta bir destan yazmıştı.

Çok kısa sürede en az zayiatla tamamlanan ve operasyon öncesinde hedeflenen her şeye ulaşılan harekat kapsamında Temel Paşa, Mehmetçikle beraber Afrin merkezine girmiş ve kent meydanında Türk bayrağı dalgalandırılmıştı.

"Kandil'de hezimet yakın"

Temel Paşa’nın Suriye gibi çok denklemli bir savaş ortamında elde ettiği bu başarılar sadece dışarıdaki teröristleri değil, içerideki işbirlikçilerini de rahatsız etti. Kandil’de de çok kısa bir sürede ‘Türk Bayrağı’ dalgalanması ihtimali terör örgütünde ciddi rahatsızlık yaratırken, Hükümet kanadından da bu yönde açıklamalar gelmeye devam ediyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu süreci, “Kandil bizim için uzak bir hedef değil” sözleriyle özetlemişti.

"Apolet sökmek isteyen Kandil'e gelsin"

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Türk askerinin mart ayından bu yana Kandil’e yönelik operasyonlarına devam ettiği bilgisini verirken, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ise "Temel Paşa’nın komutanlığında kahraman ordumuz Kandil'e doğru ilerliyor. Apoletini sökmek isteyen Kandil'e gelsin" sözleriyle Muharrem İnce’ye gönderme yapmıştı.

MHP lideri Devlet Bahçeli ise İnce'ye, "Komutanımızın apoletlerini sökecek müptezel henüz anasından doğmamıştır" yanıtını vermişti.

Yorumlar

ahmet Allah poaşamızı muaffak muhafaza ve muzaffer etsin inşaAllah