Kandil gecesi ilişkiye girilir mi? Kandilde cinsel ilişkiye girmek günah mı? Diyanet Ne Diyor?

Kandil geceleri cinsel ilişkiye girmenin hükmünü merak eden bazı Müslümanlar merakla Diyanet İşleri Başkanlığı ve İslam alimlerinin bu konudaki görüşlerini araştırıyor. Kandil geceleri ibadetle geçirilir; ancak eşiyle, helaliyle cinsel ilişkiye girmek isteyenler o gece ne yapmalı?

Google Haberlere Abone ol
Kandil gecesi ilişkiye girilir mi? Cinsel ilişki?

Kandilde cinsel ilişkiye girilir mi, cinsel ilişkiye girmek günah mı ya da Kandilde cinsel ilişkiye girilir mi, kandil gecesi cinsel ilişki günah mı soruları eşler tarafından merakla soruluyor. Peki, nedir işin aslı kandil gecelerinde ya da diğer mübarek günlerde eşler arasında cinsel ilişki caiz mi ya da ilişki yaşanabilir mi? Eşler arasında her kandil gecesinde sorulan sorulardan biri de bu oluyor. Kandil akşamı ilişkiye girmek günah mı? İşte cevap: 

KANDİL GECESİ İLİŞKİYE GİRMEK GÜNAH MI DİYANET NE DİYOR?

Her mübarek gün ve gecelerde Müslüman eşlerin en büyük soruları arasında genellikle,  Kandilde cinsel ilişkiye girilir mi, girmek günah mı Diyanet ne diyor sorusu da yer alıyor. Özellikle de Türkiye'de daha büyük bir önemle kutlanan ve ifa edilen mübarek kandil geceleri, dini bayramlar ve benzeri günlerde eşler cinsel ilişki konusunu merak ederler. Oysa İslam din bu konuda hayli kolaylık sağlayıcı hükümlere sahiptir.

Berat “kişinin bir yükümlülükten kurtulması veya yükümlülüğünün bulunmaması” anlamına gelen Arapça berâe-berâet kelimesinin Türkçeleşmiş şeklidir. Şaban ayının on beşinci gecesinde Müslümanların Allah’ın affı ve bağışlaması ile günah yükünden kurtulacağı ümit edilerek bu geceye Berat gecesi denilmiştir.

Kandilde cinsel ilişkiye girilir mi, kandil gecesi cinsel ilişki günah mı?
Kandilde cinsel ilişkiye girilir mi, kandil gecesi cinsel ilişki günah mı?

 

Berat gecesinin fazileti ile ilgili olarak Hz. Peygamber’den nakledildiği bildirilen birkaç rivayet bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesinde Allah’ın bu gecede dünya semasına tecelli edeceği, Kelb kabilesinin koyunlarının kılları adedince insanı bağışlayacağı ve kendisine edilen tüm duaları kabul edeceği anlatılmaktadır.

Kandil geceleri veya başka dini gün veya gecelerde eşler arasında cinsel ilişki yasak değildir. Eşlerin cinsel ilişkiye girmesini yasaklayan tek bir konu var o da oruçlu olma halidir. Oruçlu insanlar dünyevi bütün zevk ve sefalardan uzak durmak zorundalar. Bunlara cinsel ilişki de dahildir. 

Özetlersek, berat gecesi bir tür arınma ve kendisine taksim edilen payı alma gecesi olduğu için bu geceyi dua etmekle, ibadet etmekle geçirmek elbette bir Müslüman için daha kârlı bir eylem olacaktır. Ancak tabii ki eşler arasındaki cinsel münabeset de önemlidir ve yeri zamanı gelmişse ertelenmemesi gereken bir durumdur. 

Regaip Kandilinin gelmesiyle birlikte bu soru bir kez daha gündem oldu. Kandil gecelerinde ilişkiye girmenin günah olup olmadığı konusu kiminle ilişkiye gireceğinizle alakalı bir durumdur. 

Müslüman kendi helalinden başkasıyla ilişkiye giremez; dolayısıyla kandil gecelerinde de helaliyle yani eşiyle ilişkiye girmesi gayet normal bir durumdur.

Kandil akşamı ilişkiye girmek günah mı sorusunun cevabı özetle; ilişkiye gireceğiniz kişi helaliniz ise hiçbir günahı yok. 

İSLAM DİNİNDE EŞLER ARASI CİNSEL İLİŞKİ NASIL OLMALI?

İslam'da eşler arasındaki cinsel ilişki, hem dini hem de ahlaki açıdan bazı kurallar çerçevesinde ele alınır. Bu konu oldukça hassas olduğu için, burada verilecek bilgiler genel prensipler ve ana hatlarıyla sınırlı olmalıdır:

  1. Karşılıklı Rıza ve Saygı: İslam'da, eşler arasındaki cinsel ilişki, her iki tarafın da rızası ve saygı çerçevesinde olmalıdır. Zorlama ve baskı kabul edilmez.

  2. Mahremiyet: İslam, eşlerin cinsel ilişkilerini özel ve mahrem tutmalarını öğütler. Bu tür ilişkilerin başkaları tarafından bilinmesi veya tartışılması uygun görülmez.

  3. Helallik ve Nikah Sınırları: Cinsel ilişki, yalnızca evli çiftler arasında meşru kabul edilir. Evlilik dışı cinsel ilişkiler İslam'da kesinlikle yasaktır.

  4. Sağlık ve Temizlik: İslam, kişisel temizliğe ve sağlığa büyük önem verir. Cinsel ilişki sırasında temizlik ve sağlığın korunması, dini açıdan teşvik edilir.

  5. Doğurganlık ve Aile Planlaması: İslam, çocuk sahibi olmayı ve aile kurmayı teşvik eder, ancak aile planlaması ve çocuk sayısının kontrolü konusunda çeşitli görüşler bulunmaktadır.

  6. Eşler Arası İletişim ve Anlayış: İslam, eşlerin birbirlerinin duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarını anlamalarını ve bu ihtiyaçlara karşılık vermelerini öğütler.

 

Yorumlar

Hasan Sagol kardes
Klkk Wäwä