"Kanal İstanbul gayrimenkul sektörünü hareketlendirdi"

- Milliyetemlak.com: - "(Kanal İstanbul) Bölgede gayrimenkul fiyatlarında gözlenen artışın inşaatlar tamamlandığında gözle görülür rakamlara ulaşacağı tahmin ediliyor"

Google Haberlere Abone ol
"Kanal İstanbul gayrimenkul sektörünü hareketlendirdi"

İSTANBUL (AA) - Milliyetemlak.com'dan yapılan açıklamada, 2018 yılı başında temelinin atılması planlanan Kanal İstanbul projesinin, civardaki gayrimenkul sektörüne de hareketlilik kazandırmasının beklendiği belirtildi.

Milliyetemlak.com'dan yapılan açıklamaya göre, Marmara ve Karadeniz'i bağlamak üzere, genişliği 400 metre, uzunluğu 43 kilometre olarak tasarlanan ve 25 metre derinlikte kazılacak Kanal İstanbul için 6 köprü yapılıyor.

İmar yetkisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na devredilen ve 2018 yılı başında temelinin atılması planlanan proje, Arnavutköy ve Büyükçekmece ilçeleri arasında inşa ediliyor.

500 bin civarında nüfusu barındırması öngörülen Kanal İstanbul'un iki yanında konumlanacak kent projesiyle binalarda Anadolu Selçuklu dönemine ait mimari izlerin yer alması planlanıyor. Metropollerde görülen tarzda binaların olmayacağı projede son teknoloji ışığında geçmişin mimari motifleri yeniden hayat buluyor. Etrafında ticaret merkezleri de kurulacak olan projenin şehir planında konferans salonları, parklar, turizm merkezleri de yer alıyor.

Bölgede gayrimenkul fiyatlarında gözlenen artışın inşaatlar tamamlandığında gözle görülür rakamlara ulaşacağı tahmin ediliyor.


- Arnavutköy'de daire fiyatları


Kanal İstanbul projesinin bir ucunda bulunan Arnavutköy'de kiralık daire fiyatları, konutun merkezi yerlere uzaklığına, metrekaresine, oda sayısına göre değişiyor.

Milliyetemlak.com üzerinde yer alan ilanlara göre, ilçede 4+1 daireler 5 bin liraya, 3+1 daireler 1.750 liraya, 2+1 daireler 1.000 liraya kiralanabiliyor.

Arnavutköy'de 3+1 satılık daire fiyatları ise 155 bin lira ile 419 bin lira arasında değişiyor. Giriş katta bulunan müstakil 2+1 daireler 125 bin liradan satışa sunulurken, yüksek giriş 1+1 daireler 150 bin liraya alıcı buluyor.


- Büyükçekmece'de daire fiyatları


Kanal İstanbul projesinin diğer tarafındaki Büyükçekmece'de ise denize yakın 4+1 daireler 4 bin liraya kiraya verilirken, 3+1 dairelerin kiraları 1.000 liradan başlıyor. Eşyalı 2+1 daireler de 800 liraya kiralanabiliyor.

Site içindeki lüks 4+1 dairelerin 1 milyon 800 bin liraya satıldığı Büyükçekmece'de, 3+1 satılık dairelerin fiyatları 176 bin liradan başlıyor. İlçede 90 bin liraya 1+1 daire satın alınabiliyor.


Yorumlar