Kanal İstanbul anketinden sürpriz sonuç

Kanal İstanbul ile ilgili yapılan saha araştırmasında CHP, HDP ve İyi Partililerin yüzde 20'den fazlasının kanalın yapılmasından yana olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Kanal İstanbul anketinden sürpriz sonuç

Kanal İstanbul ile ilgili tartışmalar devam ederken, bir araştırma şirketi kamuoyunun nabzını yokladı. Çıkan sonuçlar ise sürpriz olarak değerlendirildi. Çünkü, kanal projesine karşı olduğunu belirterek bu yönde kampanya başlatan CHP'lilerin bile yüzde 20'sinden fazla kanalın yapılmasında fayda gördüğünü söylüyor. Kanal projesiyle ilgili bir başka sürpriz sonuç ise, kanala en fazla karşı olanların Saadet Partililer olmasıydı. 

Optimar Araştırma Şirketi tarafından yılın son ayında yapılan anket araştırmasının sonuçları açıklandı. Ankete göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu arasında polemiğe neden olan Kanal İstanbul ile ilgili kamuoyu desteği yüzde 38,4 çıktı. yüzde 27,6’lık bir kesim ise projeye karşı olduğunu dile getirdi. Bu konuda kararsız olduğunu belirtenlerin oranı ise yüzde 34 oldu.

Kanala karşı olduğunu belirten CHP yöneticilerinin aksine parti tabanının sadece yüzde 44'ü kanala karşı. Yüzde 20.9'u ise kanalın yapılmasından yana fikir beyan etti.

Kanal projesine karşı olduğunu belirten CHP'nin yanında yer almayı tercih eden HDP yöneticilerinin aksine parti tabanının sadec yüzde 45'i projeye karşı. HDP'lilerin yüzde 28,8'i ise kanal projesine destek veriyor. Kanal karşı olduğunu belirten en yüksek parti tabanı ise Saadet Partililerden oluştu. Saadet Partililerinin yüzde 57'isi kanala karşı olduğunu söyledi. 

AK Partililerin yüzde 57'si, MHP'lilerin ise yüzde 53'ü kanal projesine desteğini belirtti. 

Genel olarak bütün partilerin toplamının yüzde 34'ü kanal konusunda kararsız olduğunu söyledi.

Yorumlar

ne bu dünyanın en saçm projesi