Kanada'nın SİHA yaptırımına Bayraktar'dan cevap

Kanada'nın PKK ve Ermenistan'a yönelik operasyonları gerekçe göstererek SİHA'larda kullanılan bazı malzemelerin Türkiye'ye verilmesini yasaklamasına ilk cevap muhatabından geldi.

Google Haberlere Abone ol
Kanada'nın SİHA yaptırımına Bayraktar'dan cevap

Türkiye'nin dünyaya kendini ispatladığı SİHA konusunda Kanada'da gelen yaptırım kararı şaşırtmadı. Libya, Suriye ve Karabağ'da SİHA'ların kullanılması Kanada'daki ilgili lobileri rahatsız etmişti. Kanada daha önce defalarca aldığı yaptırım kararını bu kez kalıcı hale getirdi. Konuyla ilgili ilk tepki muhatabı olan Selçuk Bayraktar'dan geldi. Selçuk'un cevabı dostlarını rahatlatırken düşmanlarını ise endişelendirdi.

Türkiye’nin ürettiği İHA ve SİHA’ların gösterdiği başarı uluslararası arenada tartışılmaya devam ediyor. Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’da Ermenistan’a karşı kazandığı zaferde de pay sahibi olduğu savunulan araçlarla ilgili Kanada’dan yeni karar geldi.

Geçen yıl ekim ayında İHA ve SİHA’ların Dağlık Karabağ’da kullanıldığı iddialarını araştırmak için askeri teknoloji ihracatına ara verilmişti. Araştırmasını tamamlayan Kanada, insansız hava aracı üretimi kapsamındaki askeri teknoloji ihracatı iznini iptal etme kararı aldı.

Kararın ardından Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar dikkat çeken açıklamada bulundu.

Libya ve Azerbaycan'daki başarı sonrasında dünya basınında da övgü ile söz edilen Türk SİHA'larıyla ilgili Selçuk Bayraktar “Kameranın yerlisini ASELSAN yıllar önce yaptı. Gayet başarılı görüyor, işaretliyor, yurt içi hatta yurt dışına dahi ihraç edildi. Ambargo sanki yeniymiş gibi sevinenlere söylüyorum; Yine de Şam şeytanları gibi tepinmeye devam edebilirsiniz...” ifadelerini kullandı.

 

 

Yorumlar