Kanada göçmenlik başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir, kimler başvurabilir?

Kanada göçmenlik başvurusu nasıl yapılır, Kanada'ya iltica etmenin şartları nelerdir, kimler başvurabilir?

Google Haberlere Abone ol
Kanada göçmenlik başvurusu nasıl yapılır?

Kanada göçmenlik başvurusu nasıl yapılır, Kanada vatandaşlığı veya Kanada'ya iltica etmenin şartları nelerdir, kimler başvurabilir?

Dünyanın en refah ülkeleri arasında yer alan Kanada'da yaşamak isteyenler her yıl  başvuru şartlarını araştırıyor, kimlerin nasıl başvuru yapabileceğini öğrenmek istiyor.

Kanada, Amerika kıtasının kuzeyinde yer alan dünyanın en gelişmiş ilk 10 ülkesi arasında yer alıyor. 

Kanada'da yaşam standartları ve hayat şartları diğer ülkelere oranla daha iyi durumda olduğu için tercih edilme sebebi sayılabilir.

Başta Türkiye olmak üzer egelişmekte olan ve dünyanın gelişmemiş ülkelerinden her yıl binlerce insan bu ülkede yaşamak için başvuru yapmanın yollarını arıyor.

Peki, Kanada göçmenlik başvurusu nasıl yapılır, Kanada'ya iltica etmenin şartları nelerdir, kimler başvurabilir?

Kanada'ya göçmenlik başvurusu yapmak isteyenlerin öncelikle bilmeleri gereken bazı önemli noktalar var. Bunların en önemlisi de hangi tür bir başvuru yapılması gerektiğini bilmek gerekiyor. Çünkü başvurular çeşitli bölümlere ayrılıyor.

Kanada göçmenlik başvuruları online olarak gerçekleşmektedir. Başvurunuz herhangi bir aksilik çıkmaması halinde, 6 ay içerisinde sonuçlanır. Göçmenlik başvurusu, niteliğine göre farklılık göstermektedir.

İşte Kanada göçmenlik başvuru türleri:

AİLE BİRLEŞİMİ VİZESİ

Kanada aile birleşimi vizesinde Kanada'da bulunan yakınınızın size sponsor olması gerekmektedir. Size sponsor olan yakınınızın, asgari ücretle çalışmıyor olması ve banka hesabında en az 40 bin dolar olması gerekmektedir.

GİRİŞİMCİ GÖÇMENLİK PROGRAMI

Kanada göçmenlik programı Kanada'da yenilikçi bir fikrinizi gerçekleştirmek istemeniz durumunda başvurabileceğiniz göçmenlik türüdür. Bu şekilde başvuru yapacak girişimcilerin, kendisine destek verecek veya sponsor olabilecek kurumlar bulmaları gerekmektedir.

YATIRIMCI GÖÇMENLİK PROGRAMI

Kanada yatırımcı göçmenlik programı 10 milyon dolara sahip olduğunu beyan eden başvuru sahiplerinin, yatırımcı olarak göçmenlik başvurusu yaptığı göçmenlik programıdır.

KENDİ İŞİNİ YAPAN KİŞİLERİN BAŞVURMASI

Kanada devletine spor veya kültürel yolla destek olacağını, düşünen kişilerin yapması gereken başvuru türü.

EXPRESS ENTRY

Kanada'ya göçmen olarak gitmek isteyen başvuru sahiplerinin genel başvurdukları sistemdir. Bu sistemde, kişisel bilgileriniz bir havuz sisteminde toplanır ve kabul edilenlerden evrakları toplanması istenir.

Kanada göçmenlik başvurusu yapmak istiyorsanız öncelikle, Kanada'nın resmi göçmenlik sayfasından kendi kişisel bilgilerinizin yer aldığı bir profil oluşturmanız gerekmektedir. Kanada göçmenlik sistemi iki aşamadan oluşmaktadır.

OTURMA İZNİ İÇİN BAŞVURU YAPMAK

Kanada göçmenlik başvurusu yaparken, başvuru daveti almak için Kanada'da yaşayan birisi ile ilişkiniz olması gerekiyor. Bu kişi ile evli olmak durumunda değilsiniz fakat; birlikteliğinizi kanıtlayacak belgeler sunmanız gerekiyor. Bu aşamada sizin kişisel özellikleriniz (eğitim, iş, yabancı dil bilgisi gibi) puan verilerek bir havuzda toplanıyor. Başvuru davetine sahipseniz başvurduğunuz kişi ile birlikte puanınızın ortalaması sizin puanınız oluyor.

Kanada göçmen başvurusu yapan kişilerden dil bilgisi istemektedir. Kanada'da iki resmi dil kullanılıyor. Fransızca ve İngilizce. Bu nedenle bu iki dilden birini biliyor olmanız gerekmektedir. Bu diller için Türkiye'de IELTS ve TEF sınavına girebilirsiniz. Bu sınavdan aldığınız puan, Canadian Language Benchmarks (CLBS) sisteminde tanımlanır. Eğitim düzeyiniz, Kanada göçmenlik başvurusu yaparken sizi bir adım öne çıkaracaktır.

ÖNEMLİ UYARILAR 

Kanada’ya göç etmek için birkaç farklı yol mevcuttur. Öncelikle başvuru sahibinin hangi göçmenlik programının kendisi için en uygun olanı olduğuna karar vermesi gerekmektedir.

Kanada’ya göçmen olarak kabul edilebilirlik ve sınıflandırma konusunda yasal yetkiye sahip kurum Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Kurumu (KVGK)’dur. Sözkonusu kurumun web adresi aşağıda sunulmuştur:

http://www.cic.gc.ca/english/index-can.asp 

Göçmenlik başvurusu için takip edilmesi gereken yolu öğrenmek için ise KVGK çatısı altında faaliyet gösteren Yabancı Kimlik Bilgileri Başvuru Ofisi (Foreign Credentials Referral Office)’in aşağıda kayıtlı internet sitesini inceleyiniz.

http://www.credentials.gc.ca 

Hangi göçmenlik kategorisi seçilirse seçilsin Kanada’ya göçmenlik başvurusunda bulunacakların sabıka kayıtlarının olmaması, varsa bu kayıtlarının yasal yollardan silinmiş olması, sağlık engelinin olmaması, Kanada’nın güvenliğini tehlikeye atacak faaliyetlere karışmamış olması gerekmektedir. Ayrıca KVGK tarafından İngilizce veya Fransa dillerinden birinden yapılan bir testten asgari düzeyde başarılı olmak ön koşullar arasında yer almaktadır.

Kanada’ya göçmenlik başvurusu için gerekli ön koşullar hakkında daha detaylı bilgi almak için lütfen anılan kurumun aşağıda kayıtlı linkini ziyaret ediniz:

http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/trades/apply-who.asp 

Dil testi hakkında daha fazla bilgi almak için ise anılan kurumun aşağıda kayıtlı linkini ziyaret ediniz:

http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/trades/language.asp 

Yorumlar