Kahvehanelerde oyun oynanacak mı? Yasak kalktı mı?

Kahvehanelerde oyun oynanacak mı? Yasak kalktı mı? Oyun kahvehanelerindeki yasak kalktı mı veya kalkacak mı, konuyla ilgili genelge yayınlandı mı?

Google Haberlere Abone ol
Kahvehanelerde oyun oynanacak mı? Yasak kalktı mı?

Kahvehanelerde oyun oynanacak mı? Yasak kalktı mı? Binlerce kahvehane sahibi ile uzun zamandır oyun oynayamayan bazı vatandaşlar oyun yasağının kalkıp kalkmadığını, ne zaman kalkacağını merake diyor. 

kahvelerde oyun oynanacak mı

Kahvehaneler bazı yerlerde kitap okunan "Kıraathanelere" dönüşüyor.

 

Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü kabine toplantısından sonra alınan bazı normalleşme kararlarını kamuoyuna duyurmuştu. 

Duyurulan kararlar arasında önemli başlık bütün kısıtlamaların kaldırılmış olmasıydı. Yani pazar ve gece sokağa çıkma kısıtlamalarının kalkmış olmasıydı. 

Bu noktada birçok vatandaşın, özellikle de kahvehane sahiplerinin cevap aradığı soru hala cevabını bulamadı. Çünkü kahvhanelerde oyun oynanacak mı veya oyun yasağı kalktı mı sorusu cevap aranıyor.

Kahvehanelerde oyun oynanabilme durumuna göre okey, iskambil kağıdı gibi oyun araçlarını müşterilerine sunacak olan işletme sahipleri, bu aşamada Kabine Toplantısı sonrasında çıkacak olan açıklamalara odaklanmıştı. Kahvelerde oyun serbestisi hakkında detaylar İçişleri Bakanlığı genelgesi ile belli olacak.

Kahvehanelerde oyunların serbest olup olmayacağı, 21 Haziran tarihli Kabine Toplantısının ardından İçişleri Bakanlığı genelgesi ile detaylandırılacak. Bir önceki toplantıda çıkan karar ise şu şekilde;

"Kahvehane, kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi, çay ocağı gibi yerlerde herhangi bir şekilde oyun (kağıt-okey, tavla dahil) oynanmaması, aynı anda aynı masada açık alanlarında üç, kapalı alanlarında ise ikiden fazla müşteri kabul edilmemesi kararlaştırılmıştır.

Yeni genelge ile kahvehaneler açık olacak. Temmuz ayına kadar geçerli olacak genelge ile kahvelerde bir süre daha oyun oynanması yasak olacak."

Özetlemek gerekirse; aslında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı kararla birlikte bütün kısıtlamalar kalktı. Ancak, İçişleri Bakanlığı tarafından 1 Temmuz'a kadar yayınlanması beklenen yeni genelgede bütün detayların yer alması bekleniyor.

Kahvehane sahiplerinin bakanlık tarafından yayınlanacak genelgenin beklenmesi gerekiyor.


 

Yorumlar