Kahvaltılık acı sos tarifi (Kışlık hazırlakları)

Kışlık hazırlıkları son sürat devam ediyor. Kapya biberler kızardı, domatesler en lezzetli halinde. Yazın son döneminde yapılabilecek en lezzetli tariflerden biri de kahvaltılık acı sos tarifi. En kıvamlı tarif ve püf noktaları

Google Haberlere Abone ol
Kahvaltılık acı sos tarifi (Kışlık hazırlakları)

Kışlık hazırlıkları yazın son döneminde devam ediyor. Ağustosun son 10 gününe girildiğinde kapya biberler kızardı, domatesler ise en bereketli en lezzetli halinde. Tabiki ikisinin muhteşem uyumu kahvaltılık acı sos.

Malzemeler

5 kg domates

2 kg kadar salçalık biber

5 adet küçük acı biber

iki avuç kadar sivri biber

1 çay bardağı sirke

2 baş sarımsak

3 yemek kaşığı kaya tuzu

1 tutam maydanoz

1 yemek kaşığı şeker

1 su bardağı ya da 1,5 su bardağı kadar sıvı yağ

Kışlık kahvaltılık sos yapılışı

Domatesler sıcak suyun içinde bekletilir (Kabuklarının rahat soyulması için) Kabukları soyulan domates gelişi güzel doğranır. Üzerine kapya biberler ve sivri biberler ile birlikte küçük arnavut biberleri de doğranır ve ateşe alınır. Yaklaşık 1 saat kadar pişmeye bırakılır. İyice pişen sos blenderdan geçirilir.

acuka
Kışlık sos , acuka tarifi

Bu aşamada sıvı yağ, sirke, tuz, şeker ve sirke ilave edilir. Ve 10-15 dk kadar daha kaynatılır. Sıcakken ve halen ocağın üzerinde iken temiz kavanozlara doldurulur ve kavanozların kapakları (Kaynatılmış kapak) vakit kaybetmeden kapatılır. Kavanozların ağzının temiz olmasına özen gösterilir. Doldurulan ve kapatılan kavanozlar ağızları teer gelecek şekilde bir havlu üzerine bırakılır ve üzerleri de temiz bir havlu ile örtülür. 1 gece bekleyen kavanozlar ertesi gün düzeltilerek karanlık ve serin bir yerde muhafaza edilir. Bu şekilde hazırladığınız kışlık sosunuzu 1 yıl kadar saklayabilirsiniz. Kavanozu açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edilir.

kışlık sos, domates sosu
Kışlık sos, domates sosu tarifi

 

Kaynak: Son Haberler

 

 

Yorumlar