Kahramanmaraş'taki konteyner kente ziyaret

- Başbakan Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Kaynak ile Aile Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, Kahramanmaraş'taki Suriyeliler için inşa edilen 374 bin metrekare alan üzerine kurulu, yaklaşık 25 bin kişi kapasiteli konteyner kenti ziyaret etti - Yeni bir kampa kavuşmanın sevincini yaşayan Suriyeliler, Kayseri'de yaşanan terör saldırısından duydukları üzüntüyü ifade etti

Google Haberlere Abone ol
Kahramanmaraş'taki konteyner kente ziyaret

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile Aile Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Kahramanmaraş'taki Suriyeliler için inşa edilen 374 bin metrekare alan üzerine kurulu, yaklaşık 25 bin kişi kapasiteli konteyner kentinde sığınmacılarla bir araya geldi.

Semiha Yıldırım ile kente gelen protokol üyeleri, Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezi'ni ziyaret ederek, kamp yetkililerinden çalışmalar hakkında brifing aldı.

Daha sonra Suriyeli sığınmacıların yaptığı resim ve el işi eserlerin bulunduğu sergi salonu gezen Yıldırım, Kaynak ve Kaya, daha sonra çift katlı konteynerlerde kalan bazı Suriyeli ailelere de misafir oldu.

Semiha Yıldırım ve Kaynak'a eşlik eden Aile Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, ziyaretin ardından Kahramanmaraş'a geçti.

- Suriyeliler Türkiye'ye minnettar

Kampta kalan Suriyelilerden Naime Muhammed Salih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'ten 5 yıl önce Türkiye'ye geldiklerini belirtti.

Türkiye'de bulundukları süre içerisinde en iyi şekilde ağırlandıklarını anlatan Salih, "Önceden Kahramanmaraş'taki çadır kentte kalıyorduk. Çadır biraz soğuk oluyor. Kısa süre önce buraya geldik. Burası çok güzel yapılmış ve bizim için her şey düşünülmüş. Bugün de önemli misafirlerimiz vardı. Bizlere destek olan herkesten Allah razı olsun." diye konuştu.

Kayseri'deki terör saldırısına değinen Salih, "Bugün çok mutlu bir güne uyandık ama sevincimiz yarım kaldı. Kayseri'de teröristler saldırı düzenlemiş. Allah Türkiye'yi, askerini ve polisini her türlü tehlikeden korusun. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bizim burada kendi evimizden daha rahat etmemiz için elinden geleni yapıyor. Bizleri unutmayan bu güzel insanları da Allah korusun." ifadelerini kullandı.

Kampta 4 çocuğuyla kalan Hamud Nucum ise kampı çok beğendiklerini ve böyle bir yere geldikleri için sevinçli olduklarını bildirdi.

Avrupa'ya giden sığınmacıların halini televizyonlardan izlediklerini aktaran Nucum, Türkiye'de ise kendilerin insanlığa yakışır bir yerde barınma imkanı sunan Türkiye'ye teşekkür etti.

Kalplerinin artık Türkiye için attığını ifade eden Nucum, teröre tepki göstererek, şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Yorumlar