Kaftancıoğlu CHP'yi karıştırdı, tepkiler büyüyor

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu'nun "Atatürk" ifadesini kullanmayı tercih etmediğini açıklaması partide tartışmalara neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
CHP'de Canan Kaftancıoğlu isyanı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun "Atatürk" ifadesini kullanmayı tercih etmediğini onunu yerine "Gazi Mustafa Kemal" ifadesini kullandığını söylemesi partide rahatsızlıklara neden oldu. 

Katıldığı toplantıda sözleriyle dikkat çeken Kaftancıoğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi, Mustafa Kemal Gençlik Vakfı kurucu üyesi ve 1995-1999 TBMM Başkan Vekili olan Uluç Gürkan'ın 'Atatürk adını kullanmamak tercihiniz mi?' sorusuna, "Kişilerin isimlerinden söz ederken, belirli alışkanlıklarla bunların özel atıflarla kategorize edilmesine karşıyım. Yıllardır kullandığım gibi bu şekilde ifade etmek, kendimi ait hissettiğim bir ifade olduğu için tercih ediyorum.” cevabını verdi. Bu cevabın ardından ısrarla 'Atatürk' demeyen Kaftancıoğlu, sosyal medyadan büyük bir tepki topladı. Kaftancıoğlu'na en büyük tepki ise partisinden geldi.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Kaftancıoğlu'nun bu tavrına teki göstererek, "Partimizin bir il başkanı Atatürk demeyi tercih etmezmiş. Millet gönlüne koyup haykırdıktan sonra sen demesen ne yazar. Ama unutma burası CHP. Kafası karışık olanlar iyi bilsin, bu partide 10 Aralık’tan önce 29 Ekim gelir. Mustafa Kemal’in askerleriyiz!" dedi. 

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre Kaftancıoğlu, “Atatürk yerine sadece “Gazi Mustafa Kemal” demesini “Bu şekilde ifade etmek, kendimi ait hissettiğim bir ifade olduğu için tercih ediyorum” dedi. 

Kaftancıoğlu'nun bu açıklaması partide birçok isim tarafından tepkiyle karşılandı.

CHP Eski Milletvekili Hüsnü Bozkurt da tepki gösteren isimlerden biriydi:

MUHARREM İNCE DE DAHİL OLDU

Canan Kaftancıoğlu'na bir yanıt da Muharrem İnce'den geldi. Muharrem İnce sosyal medya hesabından Atatürk ile ilgili paylaşım yaparak Kaftancıoğlu'na göndermede bulundu.

KILIÇDAROĞLU MYK'YI ACİL TOPLUYOR

CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamada, "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmeleri değerlendirmek üzere, Merkez Yönetim Kurulu Üyelerini olağanüstü toplantıya çağırdı" denildi.

Ancak toplantının parti içinde yaşanan kavganın patlak verdiği günün ertesinde yapılması gerçek gündem konusunun farklı olduğu yorumlarına neden oldu.

Yorumlar