Kadir Şeker kimdir nerelidir?

Sevgilisini darp eden adama engel olmaya çalışırken adamın kendisine saldırması üzerine kendini korumak isteyen Kadir Şeker katil olmuştu. Türkiye'nin gündemine oturan Kadir Şeker hakkında vatandaşlar araştırmalarını sürdürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Kadir Şeker kimdir nerelidir?

Kadir Şeker kimdir? Kadir Şeker nereli? soruları son günlerin en çok sorulan sorularının başında yer alıyor. Özellikle Kadir Şeker davasının sık sık gündeme gelmesi ile vatandaşlar Kadir Şeker davasını yakından izlemeye başladı. Peki, Kadir Şeker kim? 

Konya'da bir parkta yürüdüğü sırada bir kadının ağlama seslerini duyan Kadir Şeker, olay yerine giderek duruma müdahale etmek istedi. Ancak, Özgür Duran'ın hakaretlerine maruz kaldı. Bunun üzerine geri adım atan Şeker, tam olay yerinden ayrılacağı esnada Özgür Duran'ın hakaretleri devam ediyordu. Arkasını dönen Şeker ile Özgür Duran arasında yaşanan kısa süreli boğuşmanın ardından Kadir'in elindeki bıçak Duran'ın kalbine saplandı. Duran, olay yerinde hayatını kaybederken Kadir Şeker'in hikayesi duyanları üzdü. Kadir Şeker'in hüzünlü hikyesi vatandaşları üzerken sosyal medya üzerinden Kadir Şeker'e destek paylaşımları yapıldı. 

KADİR ŞEKER KİMDİR?

Konya'da yaşadığı ve Konyalı olduğu bilinen Kadir Şeker, üniversite sınavlarına hazırlanan 20 yaşındaki talihsiz bir genç.

KADİR ŞEKER'İN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Özgür Duran ve Ayşe D. adındaki sevgililer arasında iddiaya göre kavga çıktı. Ayşe D. kendini evden dışarı attı. Hemen arkasında giden Özgür Duran ile aralarında parkta kavga çıktı. Olay sırasında oradan geçen Kadir Şeker ise kadına şiddete müdahale etmek istedi. Ayşe D'yi darp eden Özgür Duran'a neden kadına şiddet uyguladığını sordu. Bunun üzerine Özgür Duran, Kadir Şeker'e saldırdı. Kendini korumak isteyen Kadir, cebindeki bıçağı çıkartınca ikisi birlikte yere düştü. Şeker'in elindeki bıçak Özgür Duran'ın kabine saplandı. 

Kadir Şeker, ifadesinde şunları kaydetti: Yürüyüş yolumun üzerinde bir erkek şahsın kamelyanın tahta direklerini yumruklayarak bağırdığını duydum. Benim karnım açtı bu nedenle eve gitmek istedim, yine de tereddütte kalıp kadının ağlama sesine dayanamayıp yanlarına gittim. Adama ‘Abi ne yapıyorsun!’ dedim. Bana ‘S.. git başımdan ... veleti’ dedi. Ben ‘Ayıp değil mi, gücün kadına mı yetiyor’ dedim.

" KARIM DEĞİL Mİ LAN SANA NE"

Bunun üzerine ‘Senin belan olur seni bulurum, karım değil mi lan sana ne’ dedi. Bana bağırmaya ve küfürler etmeye devam etti. Bu hareketleri ve küfürlerine karşılık dayanamayıp şahsa doğru döndüm, iyice hırçınlaştı ve üstüme doğru koşmaya başladı, ilk önce sağ gözüme vurdu. Yüzüme sürekli vurduğunu hatırlıyorum. Yüzümü saklamak için ellerimi yüzüme doğru koydum. Ellerim dolandı.

"CİĞERLERİM ACIDI, NEFES ALAMADIM"

En son boğazıma yapıştı, ben geriye kaçmaya çalıştıkça boğazımı bırakmadı. Ciğerlerim acıdı, nefes alamadım. Cebimdeki bıçağa elim gitti. Bıçağı sağ elimle açtım. Geriye kaçmaya çalışırken, adam benim boğazımdan tutmaya devam etti. Geri giderken botumun topuğu takıldı. Yere sırt üstü düştüm, adam da yanıma doğru düştü. Tam olarak üstüme doğru düşmedi galiba öyle hatırlıyorum.

 "BIÇAKTA KAN GÖRDÜM"

Adam düşünce elimde acı hissettim. Kendimi yan taraftan çıkarttım ayağa kalktım, elimde ve bıçakta kan gördüm. Bıçağı kapatıp cebime koydum, oradan yürüyerek eve gittim, elimi tutmaktaydım. Geri dönüp bakmadım. Adamın ne halde olduğunu görmedim. Ben eve girince elimi saklayarak eve girdim. Eve geldiğimde sürekli pencereden bakıyordum, acaba beni takip edip evimi öğrenmiş olabilir mi? Eve gelebilir mi? diye. Üstümü değiştirip yatmaya çalıştığım esnada polisler geldi.

 "KADINI VE ADAMI TANIMIYORDUM"

Kadının benim elimde bıçakla yanlarına gittiğim konusundaki ifadesi yalandır. Bıçak cebimdeydi. Ben dershaneye yazıldıktan 2 ay sonra parkta tanımadığım şahıslar bir genci falçata ile kovaladılar bu nedenle kendimi koruma amaçlı bazı günlerde bıçağı yanıma alıyordum. Bu bıçağı masamda gördüğüm günlerde alırdım her zaman almazdım. Kadını ve adamı tanımıyordum. Kadının ağlama sesine ve adamın bağırmasına istinaden yardım amaçlı kadına karşı bir fiziksel eylem varsa aralamak için gitmiştim. Ben her ne kadar istemeyerek de olsa adamı yaralayıp ölümüne sebebiyet verdiğimden dolayı pişmanım.

KADİR İÇİN KAMPANYA

Kadına yardım etmek için olay yerine giden Kadir, üniversite okuyacağı yerde hapis cezası alacakken bu durum duyanları üzdü. Twitter üzerinden Kadir Şeker için kampanya başlatan vatandaşlar #kadiricinadalet tweetleri attı. Özellikle sanatçılar, siyasiler, sivil toplum kuruluşları da kampanyaya tam destek verirken Kadir'in durumunun ne olacağı merak ediliyor.

 

Yorumlar

Sevda 🙁🙁 Kadir şekerin suçu yok "nerde bu Adalet "
Serpil cinar #kadiricinadalet istioruz!