Kadınların erkekler ile ilgili olarak en çok yaptığı hatalar

İlişkinizin kötü gitmesinin nedeni, bazen farkında bile olmadan yaptığınız küçük hatalar olabilir. İyi bir ilişki için değiştirmeniz gereken bazı davranışlarınız olabilir.

Google Haberlere Abone ol
Kadınların erkekler ile ilgili olarak en çok yaptığı hatalar

Kadınların erkekler ile ilgili olarak en çok yaptığı hatalar

İlişkinizin kötü gitmesinin nedeni, bazen farkında bile olmadan yaptığınız küçük hatalar olabilir. İyi bir ilişki için değiştirmeniz gereken bazı davranışlarınız olabilir.

Alışkanlık haline getirdiğiniz bazı davranışlarınız, farkına varmadan ilişkinize zarar verebilir. Belki de sadece partnerinizi çok sevdiğiniz için yaptığınız bu davranışlar, onun sizden uzaklaşmasına neden olabilir.

Kendinizi bu davranışların dışında tutarsanız daha sağlıklı bir ilişki yaşayabilirsiniz.

Telefonunu ya da bilgisayarını karıştırmak

Birçoğumuz bunu yapmaktan kendimizi alıkoyamıyoruz. Telefon veya bilgisayar karıştırmanın son derece yanlış olduğu da üstelik biliyoruz . Gizli gizli mesajları okumak ya da sosyal medya hesaplarına girmek hem bireysel alana yaptığınız bir saygısızlık hem de ona olan güvensizliğinizin bir işareti. Bu noktada partnerinize neden güvenmediğinizi kendinize sormalı ve bu güvensizliğin altında elle tutulur bir neden var mı yok mu kararını vermelisiniz. Bir sebep bulamıyorsanız, kendinizi değiştirmek için çalışmalısınız.

Kim olduğunuzu unutmak

İllişkilerde belki de en sık yaptığımız hata, ilişkiye başlamadan önce nasıl biri olduğumuzu unutmak. Sizin ilgilenmeniz gereken bir aileniz, dostlarınız, işiniz veya okulunuz var. Tüm bunlar, partnerinizden önce de vardı. Ayrıca hobilerinizide, yapmaktan keyif aldığınız şeyleri veya inandığınız doğruları da unutmamanız gerekir. Sırf bir ilişkiye başladınız diye, bütün bunlardan vazgeçmek ya da tüm hayatınızı partnerinizin üzerine kurmanız ilişkinize zarar verebilir. Unutmayın partneriniz sizi bu halde tanıdı ve sevdi, aslında bir değişime ihtiyacınız yoktur.

İlişkinizi diğer bağlantılarla karşılaştırıldığında

Partnerinize sürekli çevrenizdeki diğer ilişkilerden bahsetmeniz ve bunu kendi ilişkinizle karşılaştırmak hiç doğru değil. Eşinizin sevgilisiyle nerelere gittiğinden, ona alınan hediyelerden ya da onların ne kadar mutlu olduğundan bahsetmek ilişkinize hiç bir şey katmaz. Bunlardan bahsedersen, sevgiliniz size ulaşamadığını ya da bu ilişkinin sizi mutsuz ettiğini düşünebilir. Buna göre her ilişkinin kendi içinde güzel yönlerinin ve problemlerinin olduğunu aklınızdan çıkarmayın. İişkinizde memnun olmadığınız yönler varsa, bunun sadece partnerinizin değil sizin sorumluluğunuz da olduğunu da unutmayın.

Sürekli birlikte vakit geçirmek

Birlikte çok vakit geçirmek de ilişkinize zarar veren hatalarda biri ne yazık ki. Her ne kadar onun hayatının her alanında varolmak  veya tüm vaktinizi onunla geçirmek isteseniz de, hem kendinize hem de ona biraz kişisel zaman geçirme şansı vermelisiniz. Partnerinizin arkadaşlarıyla dışarı çıkmaya ya da biraz yalnız kalmaya da ihtiyacı olabilir. Onu sürekli sizinle olması için zorlamayın. Bu, sizden uzaklaşmasına neden olabilir.

Değiştirmeye çalışmak

Partnerinizin hoşlanmadığınız özellikleri olabilir elbette. Ancak onun rahatsız olduğunuz her küçük davranışını değiştirmeye çalışmanız ve bunu bir alışkanlık haline getirmeniz ilişkinizde zorluklara neden olabilir. İzlediği programlar ya da giydiği kıyafetler için sürekli eleştirmeniz yanlış bir davranıştır. Bütün bunlar onu sevmediğinizi düşünmesine neden olabilir. Birlikte olduğunuz kişiyi olduğu gibi sevmeye çalışın eğer bunu başaramıyorsanız, zaten ilişkinizin sağlıklı bir şekilde yürümesi çok da mümkün değildir.

Yorumlar