Saç elektriklenmesi neden olur, nasıl geçer?

Saç elektriklenmesi saç tellerinde durgun elektrik oluşması ile ortaya çıkan bir durumdur. Estetik olarak hoş gözükmeyen bu durum nasıl giderilir. İşte saç elektriklenmesi neden olur, nasıl geçer ile ilgili detaylar

Google Haberlere Abone ol
Saç elektriklenmesi neden olur, nasıl geçer?

Saçlarda oluşan durgun elektrik saç tellerinin havalanmasına ve hoş olmayan bir görüntü oluşmasına sebep olur. Peki bu durumdan nasıl kurtulunur. İşte merak ettikleriniz

SAÇ ELEKTRİKLENMESİ NEDEN OLUR?

Genellikle saçı tararken ortaya çıkar. Kuru saçı fırçalamak ya da fön makinesi kullanmak saçlarda durgun elektrik birikmesini sağlar buda elektriklenme görüntüsünü meydana getirir. 

SAÇ ELEKTRİKLENMESİ NASIL GEÇER?

Saç elektriklenmesinin oluşumunu önlemek için bazı pratik bilgiler:

  • Ahşap tarak: Saç elektriklenmesini önlemek için elektriklenmeyi azaltan ahşap tarakları tercih edin.
  • Doğru ürün: Saçınızın tipine göre uygun bakım ürünün kullanın.
  • Yavaş hareket edin: Saçınızı durularken saçınıza sert davranmayın, yumuşak hareketlerle saçınızı durulayın. Çift şampuanlama yapmaktan kaçının.
  • Kurutma makinesi ayarı: Saçınızı kuruturken kurutma makinesinin orta ayarda olmasına dikkat edin. Yüksek sıcaklıkta kullanacağınız kurutma makinesi elektriklenmeyi artırır.

SAÇ ELEKTRİKLENMESİNİ ÖNLEYİN

  • Yatarken: Yatacağınız zaman saçlarınızı yanlardan örgü yaparak toplayabilirsiniz. Bu saçınızda yaşayacağınız sürtünmeyi azaltacaktır.
  • Saç düzleştiriciler: Saç düzleştiricileri kullanmaktan kaçının. Saç düzleştiriciler saçınıza ekstra enerji yükleyeceği için bu işlemden uzak durmalısınız.
  • Bakım kremleri: Saç elektriklenmesini önlemek için yağlardan ve bakım kremlerinden faydalanabilirsiniz.

SAÇ ELEKTRİKLENMESİ NEDEN OLUR NASIL GEÇER

Yorumlar

Berfin Aksel Merhabalar benimde saçlarım çok fazla kabarırdı okuldayken saçlarımı açamazdım sonra internetten liquid kabaran ve zor taranan saç bakım setini aldım ve saçlarım düzeldi aynı zamanda saçlarım parladı ve güçlendi ben çok memnun kalmıştım kesin çözüm isteyen arkadaşlara öneriyorum .